Bugün
Reklam

Büyükşehir'den Anamur'da tarihi yol çalışması

ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Anamur’da Mareşal Fevzi Çakmak, İnönü, Adnan Menderes ve Turgut Reis Caddelerinde gerçekleştirdiği yol yapım çalışmaları ile ilçenin çehresini değiştirdi.

26 Mayıs 2022 - 13:05
TAKİP ETTAKİP ET
Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Anamur’da 4 caddede yürüttüğü çalışmalarla Anamurlu vatandaşları tarihinde görmediği konforlu yollara kavuşturuyor. Yaz aylarında nüfusu artan ve turistlerin tercih ettiği bölgelerden biri olan Anamur’da, ilçenin kalbi sayılabilecek noktalarda çalışma yapan Büyükşehir ekipleri, ilçenin tozlu yollarını Avrupa standartlarına kavuşturdu. Kaldırımları da özel gereksinimli bireylerin kullanımına uygun hale getiren ekipler, Anamur’un çehresini değiştirdi.

Yol çalışmaları ile Anamur’un çehresi değişti

Anamur’da; Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ile Muhtarlık İşleri Dairesi’nin koordinasyonunda yürütülen ve Mareşal Fevzi Çakmak, İnönü, Adnan Menderes ve Turgut Reis Caddelerini kapsayan çalışmalarda toplam 9 bin 547 ton sıcak asfalt serimi yapıldı. Aynı zamanda ekipler, 20 bin 912 metrekare kaldırım döşemesi gerçekleştirdi. Ekipler, daha sonra caddelerde 6 bin 800 ton aşınma imalatı da yapacak. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri tarafından Anamur’un bir diğer önemli caddesi olan 19 Mayıs Caddesi’nde de çalışma yapılması planlanıyor.