Reklam

Başkan Seçer'den milletvekillerine teşekkür

20 Kasım 2021 - 14:31
Güncelleme: 20 Kasım 2021 - 14:37
TAKİP ETTAKİP ET
Başkan Seçer, Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda, Mersin Limanı’nın genişlemesi ile ilgili Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı dava ve ardından yaşanan sürece değinerek, Cumhur İttifakı’na mensup Mersin milletvekillerinin de TBMM’de bütçe görüşmelerinde Mersin’in ana konteyner limanına ihtiyacı olduğunu dile getirdiklerini anımsattı.

Milletvekillerine teşekkür eden Başkan Seçer, “Liman genişleme çalışmalarının yapılmasının burada ikinci transit ana konteyner limanının yapımını engellemeye yönelik bir adım olduğu düşüncesiyle bu uyarımızı sürekli dile getiriyorduk. Milletvekillerimiz bunu duymuş. Diliyorum kentin diğer bileşenleri ve aktörleri de bu sese kulak verir ve Mersinimiz adına gerekli mücadeleyi sürdürürler” dedi. Mersin halkına konuyu takip etmeleri çağrısında bulunan Seçer, “Biz bu davanın ve şehrimiz için de uygun olmayacağının ısrarla altını çizdiğimiz bu projenin takipçisi olacağız” diye konuştu.

Büyükşehir Kariyer Merkezi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı protokol çerçevesinde mesleki eğitim kursu açacaklarını, eğitimler vererek kariyer etkinlikleri düzenleyeceklerini açıklayan Başkan Seçer, İŞKUR ile imzalanan protokol hakkında da bilgi vererek, “Kariyer Merkezimiz artık İŞKUR hizmet noktası olarak hizmet verecek” ifadelerine yer verdi.

Seçer, Büyükşehir’de ağır vasıta şoförlerinin istihdam edileceğini duyurarak, “İşsizlik çok, iş arayan çok, kalifiye eleman yok” dedi.