Bugün
Reklam

Başkan Kılınç sahil projesi için kolları sıvadı

18 Ekim 2021 - 13:45
TAKİP ETTAKİP ET
Anamur Belediyesi uzun süredir yapılması planlanan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen sahil projesi için kolları sıvadı.

Güzelyurt’ta bulunan yaklaşık 95 bin metrekarelik alanda uygulanması planlanan sahil projesi için gerekli izinleri ve proje çalışmalarının tamamlandığını belirten Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, düzenlenen törenle iş makinesinin direksiyonuna geçerek sahil projesi çalışmasını resmen başlattı.

Sahil Projesi Temel Atma Töreni’nde bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, proje çalışması ve gerekli izinlerin alınması için 2 yıldır çalıştıklarını belirtti. Çalışmanın 2 etap şeklinde gerçekleştirileceğini belirten Başkan Kılınç, “95.000 metrekare alanda 2 etaplı bir çalışma gerçekleştirerek projeyi bir an önce tamamlamak istiyoruz. Bugün burada başlattığımız çalışmayı 1 Mayıs 2022’de tamamlayarak projenin birinci etabını kullanıma açacağız. Vatandaşlarımın daha rahat bir ortamda nefes alabileceği, yerli ve yabancı misafirlerimizi ağırlayabileceğimiz bu alanda yürüyüş ve bisiklet yolları, sosyal donatı ve peyzaj alanları, mini golf sahası ve fitnesi ve çocuk oyun alanları ile engelsiz halk plajı bulunacak. Doğası, tarihi ve kültürel değerleri ile eşsiz bir coğrafyaya sahip olan ilçemiz Anamur’u turizmden de hak ettiği payı alır hale getirmek istiyoruz.” Dedi.

Projenin ihaleye çıkılmadan tamamen belediye imkanları ile yapılacağını belirten Belediye Başkanı Hidayet Kılınç böylece piyasa koşullarına göre maliyeti yüzde 50 azaltacaklarını ifade etti.