<rss xmlns:content="http://purl.org/rss/1.0/modules/content/" xmlns:wfw="http://wellformedweb.org/CommentAPI/" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/" xmlns:atom="http://www.w3.org/2005/Atom" xmlns:sy="http://purl.org/rss/1.0/modules/syndication/" xmlns:slash="http://purl.org/rss/1.0/modules/slash/" xmlns:media="http://search.yahoo.com/mrss/" version="2.0">
         <channel>
         <title>Siyaset</title>
         <link>https://www.anamurgazetesi.com/siyaset/</link>
         <description>En güncel {kategoribaslik} Haberleri. Son dakika {kategoribaslik} haberlerini buradan takip edebilirsiniz. En son {kategoribaslik} haberleri anında burada.</description><item>
			<title><![CDATA[Ali Mahir Başarır Anamur'da vatandaşlarla buluştu]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan – CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, bir dizi ziyaret ve program kapsamında Anamur’da vatandaşlarla bir araya geldi.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, bir dizi ziyaret ve program kapsamında Anamur’da vatandaşlarla bir araya geldi.

Durmuş Deniz’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen program kapsamında Anamur Belediyesi’ni ziyaret eden Başarır, Cumhuriyet Halk Partisi Anamur İlçe Başkanlığı’nda vatandaşlarla buluştu. Miting havasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başarır, gördüğü yoğun katılımdan memnuniyet duyduğunu belirterek, Türkiye’de birlik ve beraberliğin güçlenmesi gerektiğini ifade etti.

CHP Anamur İlçe Örgütü önünde gerçekleştirilen etkinliğe Başarır’ın yanı sıra Eren Yücesoy, Cengiz Gökçel, Özkan Kılıçarpa ile CHP il ve ilçe yöneticileri, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Pazaryerinde Esnaf Ziyareti

Programın ardından Başarır, Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz ve CHP İlçe Örgütü ile birlikte Şehit Atanur Bal Pazaryeri’ni ziyaret ederek alışveriş yapan vatandaşlar ve esnafla bir araya geldi. Başarır, vatandaşların Ramazan ayını kutladı.

İftar Bağış Ailesi’nin Evinde Açıldı

İki günlük ziyaret kapsamında ilçede çeşitli temaslarda bulunan Başarır, iftarını Göktaş Mahallesi’nde yaşayan Bağış Ailesi’nin evinde yaptı. Başarır, Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, CHP Anamur İlçe Başkanı Arif Çakırcı ve Kadın Kolları Başkanı Elvan Tüfenk ile birlikte kendilerini ağırlayan aileye teşekkür etti.

Sosyal Tesislerde Vatandaş Buluşması Düzenlendi

Başarır’ın Anamur programı kapsamında, Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz’in ev sahipliğinde 82 Sosyal Tesisler’de vatandaş buluşması gerçekleştirildi. Programa CHP yöneticileri, kadın ve gençlik kolları üyeleri, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Vatandaşlardan gelen soruları yanıtlayan Başarır, partisinin çalışmaları ve Türkiye’nin farklı alanlarda gelişmesine yönelik projeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Deniz’den Ziyaret Değerlendirmesi

Ziyareti değerlendiren Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Ali Mahir Başarır’ın Anamur’u sık sık ziyaret ettiğini ve ilçenin Ankara’da temsil edilmesine önem verdiğini ifade ederek, ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2026/02/ali-mahir-basarir-anamur-da-vatandaslarla-bulustu-8.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2026/02/ali-mahir-basarir-anamur-da-vatandaslarla-bulustu-8.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2026/02/ali-mahir-basarir-anamur-da-vatandaslarla-bulustu-8-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2026/02/ali-mahir-basarir-anamur-da-vatandaslarla-bulustu-8.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/ali-mahir-basarir-anamur-da-vatandaslarla-bulustu/6110/</link>
			<pubDate>Mon, 23 Feb 2026 19:12:20 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[CHP Anamur'dan Ormancık ve Sarıağaç'ta halkla buluşma]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğa - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Anamur İlçe Başkanı Arif Çakırcı; yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Elvan Tüfenk, Gençlik Kolları Başkanı Güven Bulut ve Anamur–Bozyazı–Aydıncık Koordinatörü Erdal Karan ile birlikte Ormancık ve Sarıağaç mahallelerinde “Halkla Buluşma” çalışmalarını sürdürüyor.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Anamur İlçe Başkanı Arif Çakırcı; yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Elvan Tüfenk, Gençlik Kolları Başkanı Güven Bulut ve Anamur–Bozyazı–Aydıncık Koordinatörü Erdal Karan ile birlikte Ormancık ve Sarıağaç mahallelerinde “Halkla Buluşma” çalışmalarını sürdürüyor.

CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı ve beraberindeki heyet, ilk ziyaretini Ormancık Mahallesi’ne gerçekleştirdi. Burada Muhtar Mevlüt Gül ile mahalle delegeleri Cevdet Sayın ve Murat Yılmaz’ın da katıldığı “Halkla Buluşma” toplantısı, Cevdet Sayın’ın evinin önünde yapıldı.

Daha sonra Sarıağaç Mahallesi’ne geçen CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur–Bozyazı–Aydıncık Koordinatörü Erdal Karan ve beraberindekiler; Sarıağaç Mahalle Muhtarı Hüseyin Özülkün ile delegeler Kadir Baz ve Fehmi Yağcı’nın katılımıyla köylülerle bir araya geldi. Toplantıda köylülerin sorunları dinlenirken, Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel ve yerel sorunlara yönelik çözüm politikaları hakkında bilgi verildi.

Köylülerin işsizlik, yol, su, elektrik ve sağlık konularındaki talepleri dinlenerek CHP’nin program ve projeleri hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulunuldu.

Köylülerin, kendilerini köylerinde görmekten duydukları memnuniyeti dile getirmesi üzerine konuşan CHP Anamur İlçe Başkanı Arif Çakırcı, Türkiye’de ekonomik anlamda ciddi atılımlar yapılmadığını, işsizlik ve buna bağlı yoksulluğun giderek arttığını belirtti. Çakırcı, “Türkiye’yi adeta yangın yerine çeviren, toplumu ayrıştırarak kamplara bölen AK Parti iktidarı yolun sonuna gelmiştir. Köylülerimiz, çiftçilerimiz sefalete sürüklenmiş, esnafımız siftahsız kepenk kapatır hâle gelmiştir. İşçi, memur, çiftçi, esnaf, emekli, dul ve yetim perişan edilmiştir. AKP iktidarının yarattığı bu tablo halkımızın canına tak etmiştir. Yapılacak ilk genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi, halkımızın helal oylarıyla tek başına iktidara gelecektir. Buna yürekten inanıyoruz.” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur–Bozyazı–Aydıncık Koordinatörü Erdal Karan ise konuşmasına Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in selamlarını ileterek başladı. Karan, Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinden söz ederek çiftçiyi yeniden umutlandıracak, köylüyü tekrar milletin efendisi yapacak projelerin hayata geçirildiğini vurguladı.

Başkan Vahap Seçer’in talimatları doğrultusunda; eğitimden sağlığa, asfalttan evde bakıma, hayvancılıktan tarımsal desteklere kadar birçok hizmetin vatandaşlara ulaştırıldığını belirten Karan, Büyükşehir Belediyesinin tohumdan fideye, sulama projelerinden hayvancılığa, kooperatif desteklerinden doğrudan alım sistemlerine kadar somut adımlar atmaya devam ettiğini ifade etti.

Karan, “Vatandaşlarımızın taleplerini önemsiyoruz. Mahalleniz adına bizden talep ettiğiniz tüm hizmetleri yerine getirmek bizim görevimizdir.” dedi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2026/02/chp-anamur-dan-ormancik-ve-sariagac-ta-halkla-bulusma-4657.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2026/02/chp-anamur-dan-ormancik-ve-sariagac-ta-halkla-bulusma-4657.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2026/02/chp-anamur-dan-ormancik-ve-sariagac-ta-halkla-bulusma-4657-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2026/02/chp-anamur-dan-ormancik-ve-sariagac-ta-halkla-bulusma-4657.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/chp-anamur-dan-ormancik-ve-sariagac-ta-halkla-bulusma/6087/</link>
			<pubDate>Mon, 09 Feb 2026 16:51:48 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[CMP Anamur İlçe Başkanlığı'na Mustafa Boz atandı]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - Cumhuriyetçi Millet Partisi (CMP) Anamur İlçe Başkanlığı’na Mustafa Boz kurucu ilçe başkanı olarak atandı.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Cumhuriyetçi Millet Partisi (CMP) Anamur İlçe Başkanlığı’na Mustafa Boz kurucu ilçe başkanı olarak atandı.

Parti Genel Sekreteri Enver Yavuz imzasıyla yayımlanan görevlendirme yazısında, Mustafa Boz’un Anamur’da partinin teşkilatlanma sürecini yürüteceği bildirildi.

Genel Sekreter Enver Yavuz, yeni görevlendirmenin hayırlı olması temennisinde bulunarak Mustafa Boz’a görevinde başarılar diledi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2026/02/cmp-anamur-ilce-baskanligi-na-mustafa-boz-atandi-7403.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2026/02/cmp-anamur-ilce-baskanligi-na-mustafa-boz-atandi-7403.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2026/02/cmp-anamur-ilce-baskanligi-na-mustafa-boz-atandi-7403-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2026/02/cmp-anamur-ilce-baskanligi-na-mustafa-boz-atandi-7403.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/cmp-anamur-ilce-baskanligi-na-mustafa-boz-atandi/6083/</link>
			<pubDate>Tue, 03 Feb 2026 18:46:28 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Mehmet Saydam Erdemli'den seslendi: Bu düzen böyle gitmez diyenlerle yola çıkıyoruz]]></title>
			<description><![CDATA[AAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - CHP Mersin Milletvekili Aday Adayı Mehmet Saydam, CHP Erdemli İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıyla milletvekili aday adaylığını açıkladı. Yoğun katılımla gerçekleşen toplantıda Saydam’ın birlik, umut ve değişim vurgusu dikkat çekti.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[CHP Mersin Milletvekili Aday Adayı Mehmet Saydam, CHP Erdemli İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıyla milletvekili aday adaylığını açıkladı. Yoğun katılımla gerçekleşen toplantıda Saydam’ın birlik, umut ve değişim vurgusu dikkat çekti.

CHP Erdemli İlçe Başkanı Ahmet Dursen Şahin’in ev sahipliğinde yapılan toplantıya; CHP İl Başkan Yardımcısı Utku Uzunbağ, Mersin Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinasyon Müdürü Vedat Uzunbağ, CHP Erdemli İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Saygı, Gençlik Kolları Başkanvekili Dudu Derya Gür, ilçe yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir ve İlçe meclis üyeleri, önceki dönem ilçe başkanları Hidayet Oğuz ve Ali Yardımcı, Atatürkçü Düşünce Derneği Erdemli Başkanı Mustafa Kılbaş, CHP Gülnar eski İlçe Başkanı Ümran Yaldız, partinin geçmiş dönemlerde farklı kademelerinde görev yapmış olanlar ile mahalle muhtarları ve Erdemli Muhtarlar Derneği Başkanı Fatih Rüştü Yılmaz’la birlikte çok sayıda partili katıldı.

Konuşmasına salondaki katılımcılara seslenerek başlayan Saydam,
“Bu salonda olan herkes, bu düzen böyle gitmez diyenlerdir” ifadeleriyle salondan büyük alkış aldı.

“Doğru yönetilirse bu ülke nefes alır”

Yerel yönetimlerin önemine vurgu yapan Saydam, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ve CHP'li ilçe belediyelerinin çalışmalarını örnek göstererek şunları söyledi:
“Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in ve CHP'li ilçe belediyelerimizin ortaya koyduğu halkçı, adil ve üretken belediyecilik anlayışı bize şunu gösteriyor: Doğru yönetilirse bu ülke nefes alır.”

Mühendislik vurgusu: plan, akıl ve kamu disiplini

Mesleki birikimine de değinen Saydam, mühendis kimliği ve kamu disiplini tecrübesine dikkat çekerek, “Ben sorunlara sloganla değil, planla ve ortak akılla yaklaşan biriyim” dedi.

“Bu ülke karanlığa teslim olmayacak”

Konuşmasında umut ve mücadele vurgusunu öne çıkaran Saydam,
“Bu ülke karanlığa teslim olacak bir ülke değildir. Bu ülke, ‘BİTTİ’ denilen yerde ‘YA İSTİKLAL YA ÖLÜM’ diyerek bağımsızlık mücadelesi veren Mustafa Kemallerin ülkesidir” sözleriyle salondaki coşkuyu yükseltti.

CHP ve Özgür Özel vurgusu

Cumhuriyet Halk Partisi’nin siyaset anlayışına dikkat çeken Saydam,
“Bugün Cumhuriyet Halk Partisi, halktan kopmayan, sözü eğip bükmeyen, yanlışın karşısında dimdik duran bir siyaset anlayışıyla yol yürümektedir” dedi.

Genel Başkan Özgür Özel’e de teşekkür eden Saydam,
“Bu cesur ve kararlı duruşun mimarı olan, halkın gerçek sorunlarını Meclis kürsüsünde ve meydanlarda dile getirmekten bir an olsun geri durmayan Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e bu mücadeleye verdiği emek ve kararlılık için teşekkür ediyorum. Biz bu çizgiyi büyütmeye, bu sesi Anadolu’nun her köşesinde daha gür çıkarmaya kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında siyaset anlayışına dair net bir duruş da ortaya koyan Saydam, son dönemde yaşanan siyasi savrulmalara dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Biz çakma başkomutanlara selam duranlardan değiliz. Bizim bir tane başkomutanımız vardır; o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür.”

Cumhuriyet’in kurucu değerlerine ve Atatürk’ün izinde yürüyen siyaset anlayışına vurgu yapan Saydam, Cumhuriyet Halk Partisi’nin duruşunun kişisel hesaplara değil, ilkelere dayandığını ifade etti.

Konuşmasını güçlü bir çağrıyla tamamlayan Mehmet Saydam,
“Bu ülkeyi sizlerle birlikte yeniden ayağa kaldıracağız. Başaracağız, başaracağız, başaracağız!” sözleriyle aday adaylığını ilan etti.

Aday adaylığı açıklamasının ardından Mehmet Saydam, Erdemli ve çevresinde etkili olan sel felaketinin yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulundu. Vatandaşlarla bir araya gelen Saydam, yaşanan mağduriyetleri yerinde dinleyerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Programın devamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Tömük Kadın ve Çocuk Atölyesi’ni ziyaret eden Saydam, kadın emeğinin değerlendirilmesine, istihdamın artırılmasına ve çocuklara yönelik yürütülen faaliyetleri yerinde görme imkânı buldu.

Günün son bölümünde ise Cumhuriyet Halk Partisi’nin Erdemli’de önceki dönemlerde ilçe yöneticiliği ve belediye başkan adaylığı yapmış Murat Arslan’ı evinde ziyaret eden Saydam, partinin hafızasına ve örgüt kültürüne emek vermiş isimlerle bir araya gelmenin önemine vurgu yaptı.

[ilgili-haber=6028]

 
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2026/02/mehmet-saydam-erdemli-den-seslendi-bu-duzen-boyle-gitmez-diyenlerle-yola-cikiyoruz-881.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2026/02/mehmet-saydam-erdemli-den-seslendi-bu-duzen-boyle-gitmez-diyenlerle-yola-cikiyoruz-881.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2026/02/mehmet-saydam-erdemli-den-seslendi-bu-duzen-boyle-gitmez-diyenlerle-yola-cikiyoruz-881-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2026/02/mehmet-saydam-erdemli-den-seslendi-bu-duzen-boyle-gitmez-diyenlerle-yola-cikiyoruz-881.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/mehmet-saydam-erdemli-den-seslendi-bu-duzen-boyle-gitmez-diyenlerle-yola-cikiyoruz/6081/</link>
			<pubDate>Mon, 02 Feb 2026 15:42:16 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[CHP'den her hafta iki mahalle ziyareti]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - CHP Anamur İlçe Başkanı Arif Çakırcı, yönetim kurulu üyeleri ve Kadın Kolları yönetimi ile birlikte kırsal mahalle ziyaretlerine devam ediyor.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[CHP Anamur İlçe Başkanı Arif Çakırcı, yönetim kurulu üyeleri ve Kadın Kolları yönetimi ile birlikte kırsal mahalle ziyaretlerine devam ediyor.

İlçeye en uzak mahallelerden ziyaretlere başlayan CHP İlçe Başkanı ve yöneticileri, geçtiğimiz hafta sonu Yukarıkükür ve Aşağıkükür mahallelerini ziyaret etti.

Ziyaretleri sırasında vatandaşlar tarafından evlerinde misafir edilen CHP heyeti, Yukarıkükür Mahallesi’nde köy konağında ağırlandı. Ziyarete, Muhtar Gülbey Almaz, mahalle CHP Delegesi Hakan Toprak ve vatandaşlar katıldı.

Aşağıkükür Mahallesi’nde ise Muhtar İsmail Sofu ve CHP Delegesi Hüseyin Şahin tarafından karşılanan CHP Anamur İlçe Başkanı Arif Çakırcı ve beraberindekiler, muhtarın evinde vatandaşlarla bir araya geldi. Köy halkıyla samimi bir sohbet gerçekleştiren partililer, vatandaşların sorunlarını, taleplerini ve beklentilerini birinci ağızdan dinledi.

Sahadan yönetilen bir siyasete inandıklarını vurgulayan CHP Anamur İlçe Başkanı Arif Çakırcı, “Biz masa başından değil, sahadan yönetilen bir siyasete inanıyoruz. Köylümüzün, esnafımızın, emekçimizin sesi olmaya; halkın derdini halkla birlikte çözmeye devam edeceğiz.” dedi.

Çakırcı, ziyaret sırasında kendilerini sıcak bir şekilde karşılayan Yukarıkükür Mahallesi Muhtarı Gülbey Almaz’a, Aşağıkükür Mahallesi Muhtarı İsmail Sofu’ya, partinin delegelerine ve her iki mahallenin halkına teşekkür ederek, “Misafirperverlikleri için hemşehrilerimize yürekten teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2026/01/chp-den-her-hafta-iki-mahalle-ziyareti-3908.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2026/01/chp-den-her-hafta-iki-mahalle-ziyareti-3908.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2026/01/chp-den-her-hafta-iki-mahalle-ziyareti-3908-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2026/01/chp-den-her-hafta-iki-mahalle-ziyareti-3908.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/chp-den-her-hafta-iki-mahalle-ziyareti/6070/</link>
			<pubDate>Wed, 21 Jan 2026 17:23:10 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[MHP Anamur Teşkilatı TBMM Grup Toplantısında]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Anamur İlçe Teşkilatı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlenen MHP Grup Toplantısına katılım sağladı.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Anamur İlçe Teşkilatı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlenen MHP Grup Toplantısına katılım sağladı.

MHP Anamur İlçe Başkanı Mehmet Yayla, parti teşkilatı yöneticileri ve belediye meclis üyeleriyle birlikte gerçekleştirilen grup toplantısında, genel merkez yöneticileri ve milletvekilleriyle bir araya geldi. Toplantıda parti politikaları ile ülke ve yerel gündeme ilişkin değerlendirmeler yakından takip edildi.

Grup toplantısının ardından açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Mehmet Yayla, Ankara’daki temasların önemine dikkat çekerek, bu tür katılımların teşkilat ile genel merkez arasındaki bağları güçlendirdiğini ifade etti. Yayla, yerel teşkilatların TBMM’de yürütülen çalışmalarla daha etkin şekilde buluşmasının, parti çalışmalarına katkı sunduğunu belirtti.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2026/01/mhp-anamur-teskilati-tbmm-grup-toplantisinda-363.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2026/01/mhp-anamur-teskilati-tbmm-grup-toplantisinda-363.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2026/01/mhp-anamur-teskilati-tbmm-grup-toplantisinda-363-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2026/01/mhp-anamur-teskilati-tbmm-grup-toplantisinda-363.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/mhp-anamur-teskilati-tbmm-grup-toplantisinda/6062/</link>
			<pubDate>Wed, 14 Jan 2026 14:56:51 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[CHP Anamur İlçe Örgütü Güngören ve Çamlıpınar’da]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - CHP Anamur İlçe Örgütü, kırsal mahallelerde vatandaşlarla bir araya gelerek saha çalışmalarını sürdürdü. İlçe Başkanı Arif Çakırcı, yönetim kurulu üyeleri ve Kadın Kolları Başkanı Elvan Tüfenk, Güngören (Teniste) ve Çamlıpınar mahallelerinde ev ziyaretleri gerçekleştirdi. ]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[CHP Anamur İlçe Örgütü, kırsal mahallelerde vatandaşlarla bir araya gelerek saha çalışmalarını sürdürdü. İlçe Başkanı Arif Çakırcı, yönetim kurulu üyeleri ve Kadın Kolları Başkanı Elvan Tüfenk, Güngören (Teniste) ve Çamlıpınar mahallelerinde ev ziyaretleri gerçekleştirdi. 

Kış şartlarının yoğun hissedildiği mahalleler arasında yer alan Güngören ve Çamlıpınar’da yapılan ziyaretlerde CHP heyeti, Güngören Mahalle Delegesi Ali Rıza Baş ve Mahalle Muhtarı Murat Tere ile görüşmelerin ardından vatandaşların evlerine konuk oldu. Mahalle sakinleri, ziyaretlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

CHP heyetini evlerinde ağırlayan vatandaşlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsal mahallelerde yürütülen hizmetlerden memnun olduklarını ifade ederek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür etti. 

Çamlıpınar Mahallesi’nde ise CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı ve beraberindeki heyet, Mahalle Delegesi Metin Yıldız tarafından karşılandı. Heyet, Mahalle Muhtarı Musa Poyraz’dan mahallenin ihtiyaçları ve talepleri hakkında bilgi aldı. 

Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yol çalışmaları ve altyapı hizmetlerinden memnun olduklarını belirterek, Anamur–Bozyazı–Aydıncık Koordinatörü Erdal Karan ile Büyükşehir Şube Müdürü Nazım Toprak’a ihtiyaç duydukları her an ulaşabildiklerini ve sorunların kısa sürede çözüme kavuştuğunu dile getirdi. 

Ziyaretlere ilişkin değerlendirmede bulunan CHP Anamur İlçe Başkanı Arif Çakırcı, kırsal mahallelerde vatandaşlarla buluşmaya devam edeceklerini belirterek, “Gittiğimiz her yerde vatandaşlarımız bizleri samimi bir şekilde karşılıyor. Sohbetlerimizin büyük bölümünü Büyükşehir Belediyemizin hizmetleri oluşturuyor. Yolların asfaltlanması ve genişletilmesi, ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımlar ile üreticiye ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara verilen destekler takdirle karşılanıyor. Vatandaşlarımızı dikkatle dinledik, taleplerini not aldık ve bu talepleri Büyükşehir Koordinatörümüz Erdal Karan’a ileteceğiz” ifadelerini kullandı. 
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2026/01/chp-anamur-ilce-orgutu-gungoren-ve-camlipinar-da-9335.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2026/01/chp-anamur-ilce-orgutu-gungoren-ve-camlipinar-da-9335.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2026/01/chp-anamur-ilce-orgutu-gungoren-ve-camlipinar-da-9335-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2026/01/chp-anamur-ilce-orgutu-gungoren-ve-camlipinar-da-9335.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/chp-anamur-ilce-orgutu-gungoren-ve-camlipinar-da/6061/</link>
			<pubDate>Mon, 12 Jan 2026 18:26:35 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[CHP Anamur İlçe Örgütü Karaağa ve Lale’de]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - CHP Anamur İlçe Başkanı Arif Çakırcı ve beraberindeki heyet, ilçenin en uzak kırsal mahalleleri Karaağa ve Lale’de vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve talepleri dinledi.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[CHP Anamur İlçe Başkanı Arif Çakırcı ve beraberindeki heyet, ilçenin en uzak kırsal mahalleleri Karaağa ve Lale’de vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve talepleri dinledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Anamur İlçe Örgütü, kırsal mahalle ziyaretlerini sürdürüyor. CHP Anamur İlçe Başkanı Arif Çakırcı, yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Elvan Tüfek ve yönetimi ile Anamur Belediyesi Meclis Üyesi Şemsi Çetin, ilçenin en uzak kırsal mahalleleri olan Karaağa ve Lale mahallelerinde vatandaşlarla buluştu.

CHP heyeti, Karaağa Mahalle Muhtarı Durmuş Ukçin’in evine misafir olduktan sonra mahalledeki evleri ziyaret etti. Ziyaretlere CHP Karaağa Mahalle Delegesi Ramazan Çam da eşlik etti.

Daha sonra Lale Mahallesi’ne geçen CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı ve beraberindekiler, Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Altun ile bir araya geldi. Evlerinde bulunan vatandaşları evlerinde, tarlada çalışanları ise bulundukları alanlarda ziyaret eden CHP’liler, mahallelerin çözüm bekleyen sorunları hakkında bilgi aldı.

Kırsal mahalle ziyaretlerine devam edeceklerini belirten CHP Anamur İlçe Başkanı Arif Çakırcı, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ziyaretlerimize ilçemize en uzak mahallelerimizden başladık. Bu bölgelerde kış mevsimi oldukça zorlu geçiyor.Olumsuz  hava koşulları  nedeniyle  ulaşım  zorlaşıyor.. Büyükşehir Belediyesi Anamur Şube Müdürlüğü ekipleri kar küreme çalışmalarıyla yolları açık tutuyor.”

Ziyaretlerde muhtar ve vatandaşların talep ve şikâyetlerini dinlediklerini ifade eden Çakırcı, vatandaşların en önemli sorununun ekonomi olduğunu vurgulayarak, “Geçtiğimiz yıl üreticilerimiz kötü bir sezon geçirdi. Karaağa ve Lale mahallelerimizde yaygın olarak yapılan kiraz üretimi, olumsuz hava şartları nedeniyle zarar gördü. Sebze üretimi yapan vatandaşlarımız da benzer şekilde geçim sıkıntısı yaşıyor. Misafirperverlikleri için muhtarlarımıza ve tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Öte yandan CHP heyeti yanlarında götürdükleri kuru mama ve ekmeklerle sahipsiz hayvanları beslediler.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2026/01/chp-anamur-ilce-orgutu-karaaga-ve-lale-de-6075.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2026/01/chp-anamur-ilce-orgutu-karaaga-ve-lale-de-6075.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2026/01/chp-anamur-ilce-orgutu-karaaga-ve-lale-de-6075-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2026/01/chp-anamur-ilce-orgutu-karaaga-ve-lale-de-6075.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/chp-anamur-ilce-orgutu-karaaga-ve-lale-de/6049/</link>
			<pubDate>Mon, 05 Jan 2026 15:13:31 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Mehmet Saydam aday adaylığını Mut’ta miting havasında açıkladı]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili aday adayı Mehmet Saydam, Mut’ta düzenlenen toplantıyla aday adaylığını kamuoyuna açıkladı. Yoğun katılımla gerçekleşen toplantı, adeta miting havasında geçti.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili aday adayı Mehmet Saydam, Mut’ta düzenlenen toplantıyla aday adaylığını kamuoyuna açıkladı. Yoğun katılımla gerçekleşen toplantı, adeta miting havasında geçti.

Toplantıya; CHP Mut İlçe Örgütü’nün yanı sıra kültür, sanat ve eğitim camiasından birçok isim katıldı. Usta sanatçı, halk ozanımız Musa Eroğlu’nun da toplantıda yer alması dikkat çekti. Eroğlu’nun, aday adaylığı açıklama toplantısına katılması, Mehmet Saydam’a verdiği desteğin güçlü bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Toplantıda konuşan Saydam, aday adaylığı sürecini yalnızca bir siyasi adım olarak değil, halkın ortaya koyduğu ortak bir irade olarak değerlendirdi. Saydam, “Bugün Mut’ta sadece bir toplantı yapılmadı; bir irade ortaya kondu. Bu irade makamdan değil, halkın vicdanından beslenen bir yürüyüşün ifadesidir” dedi.

Konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel yönetim anlayışına da geniş yer ayıran Saydam, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ve CHP'li ilçe belediyelerinin sosyal belediyecilik anlayışını örnek göstererek, “Belediyecilik artık sadece yol yapmak değil, insanın hayatına dokunmaktır. Mersin’de bu anlayış, Sayın Vahap Seçer’in ve CHP'li ilçe belediye başkanlarımızın öncülüğünde güçlü bir biçimde hayata geçirilmiştir” ifadelerini kullandı.

CHP’li belediyelerin Türkiye genelinde yarattığı etkiye dikkat çeken Saydam, “Halkımız, CHP’li belediyeler sayesinde Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olduğunda bu ülkenin daha adil, daha refah bir yönetim anlayışıyla buluşacağını görmüştür” diye konuştu.

Toplantıda söz alan CHP Mut İlçe Başkanı Abdurrahman Günay ise ilçe örgütü adına açık bir destek mesajı vererek, “Biz ilçe örgütü olarak Mehmet Bey'in sonuna kadar arkasındayız. Bugün aday adayı açıklaması yapmış olabilir, önümüzdeki yaşanan süreçte kendisini resmen Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı olması için yapılacak bütün işlemlerde biz örgüt olarak sonuna kadar arkasındayız ve yanındayız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının önemli bir bölümünde demokrasi ve hukuk vurgusu yapan Saydam, “15,5 milyon yurttaşın desteğiyle Cumhurbaşkanı adayımız olan Sayın Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere, 16 belediye başkanımız bugün cezaevlerinde tutsak edilmektedir. Bu tablo millet iradesine açık bir müdahaledir” dedi.

Konuşmasının sonunda birlik ve dayanışma mesajı veren Saydam, “Önümüzdeki ilk seçimde Sayın Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanımız olacak, Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olacaktır. Beni Ankara’ya temsilciniz olarak gönderirseniz, Mersin’in sorunlarını nasıl yerelde çözdüysek, Ankara’da da büyük yatırımları bu kente birlikte getireceğiz” şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda Saydam, katılım gösteren tüm hemşehrilerine teşekkür ederek, mücadelenin halkla birlikte ve omuz omuza sürdürüleceğini vurguladı.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/12/mehmet-saydam-aday-adayligini-mut-ta-miting-havasinda-acikladi-7381.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/12/mehmet-saydam-aday-adayligini-mut-ta-miting-havasinda-acikladi-7381.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/12/mehmet-saydam-aday-adayligini-mut-ta-miting-havasinda-acikladi-7381-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/12/mehmet-saydam-aday-adayligini-mut-ta-miting-havasinda-acikladi-7381.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/mehmet-saydam-aday-adayligini-mut-ta-miting-havasinda-acikladi/6028/</link>
			<pubDate>Mon, 29 Dec 2025 14:19:41 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[CHP'li Mehmet Saydam Anamur'da temaslarda bulundu]]></title>
			<description><![CDATA[AAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - CHP Mersin Milletvekili Aday Adayı Mehmet Saydam, Anamur’da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[CHP Mersin Milletvekili Aday Adayı Mehmet Saydam, Anamur’da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu.

Program kapsamında ilk olarak CHP Anamur İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Saydam, ilçe yöneticileri ve partililerle bir araya geldi. Ziyarette örgüt çalışmaları üzerine istişarelerde bulunulurken, Anamur’un geleceğine yönelik değerlendirmeler yapıldı. Programda ayrıca partiye yeni katılan üyelere rozet takdim edildi.

İlçe örgütü ziyaretinin ardından CHP Mersin Milletvekili Aday Adayı Mehmet Saydam, Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz’i makamında ziyaret etti. Görüşmede Anamur’da hayata geçirilen yatırımlar, devam eden projeler ve yerel yönetim çalışmaları ele alındı.

Ziyaret programı kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur Bozyazı Aydıncık Koordinatörü Erdal Karan da ziyaret edildi. Bölgeye ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı görüşmenin ardından, Karan’a ait Karanlar Muz Sarartma ve Paketleme Tesisi gezilerek tesiste çalışan emekçilere kolaylıklar dilendi.

Programın son bölümünde ise Anamur’da faaliyet gösteren yerel basın kuruluşları ziyaret edildi. Basın emekçileriyle gerçekleştirilen görüşmelerde, yerel basının demokrasi açısından taşıdığı önem ve Anamur’un gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

CHP Mersin Milletvekili Aday Adayı Mehmet Saydam’ın Anamur’daki ziyaret programı, karşılıklı iyi dileklerin iletilmesiyle sona erdi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/12/chp-li-mehmet-saydam-anamur-da-temaslarda-bulundu-1579.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/12/chp-li-mehmet-saydam-anamur-da-temaslarda-bulundu-1579.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/12/chp-li-mehmet-saydam-anamur-da-temaslarda-bulundu-1579-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/12/chp-li-mehmet-saydam-anamur-da-temaslarda-bulundu-1579.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/chp-li-mehmet-saydam-anamur-da-temaslarda-bulundu/6005/</link>
			<pubDate>Wed, 24 Dec 2025 12:12:45 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[CHP'den Anamur'da muhtarlar toplantısı]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - CHP’den Anamur’da muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Koral Ömür’ün katılımıyla düzenlenen toplantıda, Anamur’daki mahalle muhtarlarının talep, sorun ve önerileri dinlenerek karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[CHP’den Anamur’da muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Koral Ömür’ün katılımıyla düzenlenen toplantıda, Anamur’daki mahalle muhtarlarının talep, sorun ve önerileri dinlenerek karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Anamur’da gerçekleştirilen toplantıya, Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur Koordinatörü Erdal Karan, CHP Anamur İlçe Başkanı Arif Çakırcı, CHP İl Başkan Yardımcısı Turabi Yeşilçayır, Anamur Belediye Başkan Vekili Necdet Ünal, Anamur Belediye Başkan Yardımcısı Seyfettin Ankay, Belediye Meclis Üyeleri Ali İlhan Ayhan, Ali Kubilay Erdal, Tekin Mutlu ve Erdem Şakru’nun yanı sıra ilgili birim müdürleri katıldı.

Toplantıda söz alan muhtarlar, mahallelerinde yaşanan altyapı, ulaşım, çevre ve sosyal ihtiyaçlara ilişkin sorunları dile getirerek, beklenti ve önerilerini aktardı. İletilen talepler toplantı boyunca not alınırken, çözüm yolları üzerine değerlendirmeler yapıldı.

Erdal Karan talepleri tek tek not aldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur Koordinatörü Erdal Karan, muhtarlarla kurduğu güçlü iletişimle toplantıda dikkat çekti. Muhtarların dile getirdiği istek ve önerileri tek tek not alan Karan, yöneltilen soruları yanıtsız bırakmayarak açıklamalarda bulundu. Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluk alanına giren konular hakkında bilgilendirme yapan Karan, iletilen taleplerin takipçisi olacaklarını ifade etti.

Muhtar Gümüş’ten çevre hassasiyeti

Toplantıda söz alan Bahçelievler Mahallesi Muhtarı İbrahim Gümüş,  çevre duyarlılığına dikkat çeken yaklaşımıyla öne çıktı. Gümüş, Dragon Çayı ve Sultan Çayı kenarlarına dökülen moloz ve atıkların çevre ve halk sağlığı açısından ciddi sorun oluşturduğunu belirterek, bu alanlarda yaşanan kirliliğe kalıcı bir çözüm bulunmasını talep etti. Mahallesinin sorunlarını yakından takip eden Gümüş, denetimlerin artırılması ve gerekli temizlik çalışmalarının yapılmasının önemine vurgu yaptı.

Aytuğan: “Önce insan, önce sağlık”

Toplantıda söz alan Türkiye Muhtarlar Federasyonu Anamur Temsilcisi ve Çeltikçi Mahallesi Muhtarı Mustafa Aytuğan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e Anamur’a bugüne kadar yapılan ve devam eden hizmetler dolayısıyla teşekkür etti. Aytuğan, Anamur’un içme suyu sorununun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini vurgulayarak, Çukurabanoz Mahallesi Abanoz Yaylası’na Aile Sağlık Merkezi ile 112 Acil Sağlık İstasyonu ve lojman yapılmasının, yılın altı ayı yaylalarda yaşayan Anamur ve Bozyazı halkı için büyük önem taşıdığını ifade etti. 56 mahalle muhtarı adına “önce insan, önce sağlık” anlayışıyla taleplerini dile getiren Aytuğan, yapılması planlanan Kültür Merkezi içerisinde muhtarlara yönelik ofis, toplantı salonu ve lokal olarak kullanılabilecek yaklaşık 100 metrekarelik bir alan oluşturulmasını da talep etti. Aytuğan ayrıca, kendi mahallesi özelinde kanalizasyon, içme suyu şebekesinin yenilenmesi, mezarlık düzenlemesi ve yaklaşık 2 bin 500 metrelik mahalle yoluna asfalt ya da kilitli parke yapılması yönündeki taleplerini iletti.

Muhtar Saydam: Çaltıbükü’nde hizmetler memnuniyet yarattı

Toplantıda söz alan Çaltıbükü Mahallesi Muhtarı Nazım Saydam ise, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in görev süresi boyunca mahallesine birçok önemli hizmet kazandırıldığını belirterek, yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve emeği geçenlere teşekkür etti.

CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür de toplantıda yaptığı değerlendirmede, muhtarların yerel yönetimlerin en önemli paydaşları olduğunu belirterek, sahadan gelen her talep ve önerinin kendileri için yol gösterici olduğunu ifade etti.

Toplantının ardından İl Başkanı Koral Ömür, Anamur’daki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. Program kapsamında CHP Anamur İlçe Başkanlığı binasında partililerle de bir araya gelen Ömür, parti çalışmaları ve yerel gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/12/chp-den-anamur-da-muhtarlar-toplantisi-7355.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/12/chp-den-anamur-da-muhtarlar-toplantisi-7355.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/12/chp-den-anamur-da-muhtarlar-toplantisi-7355-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/12/chp-den-anamur-da-muhtarlar-toplantisi-7355.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/chp-den-anamur-da-muhtarlar-toplantisi/6002/</link>
			<pubDate>Fri, 19 Dec 2025 16:33:01 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[CHP Kadın Kolları'ndan 5 Aralık basın açıklaması]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - Kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 91. yıl dönümü dolayısıyla CHP Anamur İlçe Başkanlığı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirildi. CHP Kadın Kolları Başkanı Elvan Tüfenk, parti binasında düzenlenen programda Türkiye’de kadınların siyasal ve toplumsal hayattaki yerine dair önemli mesajlar verdi.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[

Kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 91. yıl dönümü dolayısıyla CHP Anamur İlçe Başkanlığı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirildi. CHP Kadın Kolları Başkanı Elvan Tüfenk, parti binasında düzenlenen programda Türkiye’de kadınların siyasal ve toplumsal hayattaki yerine dair önemli mesajlar verdi.

Tüfenk konuşmasında, Türk kadınının demokratik sürece katılımının tarihsel önemine dikkat çekerek, kadınların 1930’da belediye seçimlerinde, 1933’te köy ihtiyar heyeti ve muhtarlık seçimlerinde, 1934’te ise Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde seçme ve seçilme hakkına kavuşmasının birçok dünya ülkesinden önce gerçekleştiğini vurguladı.

Bu sürecin bir “zihniyet devrimi” olduğunu ifade eden Tüfenk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm devrimcileri minnetle andı.

“Gerçek demokrasi, kadın-erkek eşitliğiyle hayat bulur”

Açıklamada, günümüz Türkiye’sinde kadınların temsil oranlarının hâlâ eşitlikten uzak olduğuna dikkat çekildi. Dünya Ekonomik Forumu’nun 2025 Küresel Cinsiyet Eşitsizliği Raporu’na göre Türkiye’nin kadınların siyasal güçlenmesi kategorisinde 148 ülke arasında 139. sırada olduğu ve Avrupa’nın sonuncusu konumunda bulunduğu hatırlatıldı.

TBMM’de kadın temsilinin %20, yerel siyasette ise yalnızca %5 düzeyinde kaldığını belirten Tüfenk, bu verilerin “Türkiye’nin demokrasi açığının en somut göstergesi” olduğunu söyleyerek eşitlik çağrısını yineledi.

“Çare eşitlikte, çare eşit temsilde”

Tüfenk, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadınları siyasetin vitrininde değil, karar alma mekanizmalarının merkezinde konumlandırdığını belirtti. Genel Başkan Özgür Özel öncülüğünde yapılan 2024 Tüzük Kurultayı ile partide kademeli artışla %50 eşit temsili güvence altına alan düzenlemenin tarihi bir adım olduğunu ifade etti.

Yerel seçimlerde bu iradenin sandığa da yansıdığına değinen Tüfenk, 35 kadın belediye başkanının CHP listelerinden seçildiğini, kadın belediye meclisi ve il genel meclisi üyelerinin sayısında da ciddi artış yaşandığını söyledi.

“Kadın varsa demokrasi vardır”

Konuşmasının sonunda kadınlara mücadeleyi büyütme çağrısı yapan Tüfenk, şu ifadeleri kullandı:

“Siyasette eşit temsil olmadan demokrasi eksiktir. Eşit siyaset ancak bizimle mümkündür. Biz kadınlar; her alanda var olmak, eşitlik mücadelemizi büyütmek için omuz omuza yürümeye devam edeceğiz.
ÇARE EŞİTLİKTE, ÇARE EŞİT TEMSİLDE!”
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/12/chp-kadin-kollari-ndan-5-aralik-basin-aciklamasi-7213.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/12/chp-kadin-kollari-ndan-5-aralik-basin-aciklamasi-7213.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/12/chp-kadin-kollari-ndan-5-aralik-basin-aciklamasi-7213-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/12/chp-kadin-kollari-ndan-5-aralik-basin-aciklamasi-7213.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/chp-kadin-kollari-ndan-5-aralik-basin-aciklamasi/5990/</link>
			<pubDate>Fri, 05 Dec 2025 17:12:34 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[AK Parti'den Anamur'a bir hizmet daha]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - AK Parti Anamur İlçe Başkanı Burak Bulut, Anamur Alaköprü Kapalı Sistem Sulama Projesi’nin test aşamasında hizmete alındığını duyurarak hemşehrilerine müjde verdi.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[AK Parti Anamur İlçe Başkanı Burak Bulut, Anamur Alaköprü Kapalı Sistem Sulama Projesi’nin test aşamasında hizmete alındığını duyurarak hemşehrilerine müjde verdi.

Bulut, projenin Bahçe, Güzelyurt, Fatih, Ören, Nasrettin, Ortaköy, Emirşah, Kızılaliler, Güleç ve Ovabaşı mahallelerinde aktif hâle getirildiğini belirtti. Üreticilerin sisteme dahil olabilmeleri için Anamur Sulama Birliği Başkanlığı’na giderek kayıt yaptırmaları gerektiğini hatırlattı.

Açıklamasında projenin bölge tarımı için önemine vurgu yapan Burak Bulut, “Bu çalışma tarımsal üretimimizi güçlendirecek, verimliliğimizi artıracak. Anamur’umuza, çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olsun” ifadelerini kullandı.

Bulut ayrıca projede emeği geçen Geçmiş Dönem Hazine ve Maliye Bakanı, Mersin Milletvekili Nureddin Nebati’ye; Mersin Milletvekilleri Ali Kıratlı ile Havva Sibel Söylemez’e ve AK Parti Mersin İl Başkanı Adem Aldemir’e teşekkür etti.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/11/ak-parti-den-anamur-a-bir-hizmet-daha-4883.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/11/ak-parti-den-anamur-a-bir-hizmet-daha-4883.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/11/ak-parti-den-anamur-a-bir-hizmet-daha-4883-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/11/ak-parti-den-anamur-a-bir-hizmet-daha-4883.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/ak-parti-den-anamur-a-bir-hizmet-daha/5985/</link>
			<pubDate>Tue, 25 Nov 2025 15:37:46 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[CHP Anamur: 10 Kasım tatil değil, anma günüdür]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Anamur İlçe Başkanlığı, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Anamur İlçe Başkanlığı, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreniyle eş zamanlı olarak gerçekleştirilen açıklama, Kıbrıs İlkokulu karşısında yapıldı. Basın açıklamasını CHP Anamur İlçe Sekreteri Beyza Bulut okudu.

Açıklamada, 10 Kasım’ın yalnızca bir anma günü değil, aynı zamanda Atatürk’ün düşünce ve devrimlerini geleceğe taşıma günü olduğu vurgulandı. Beyza Bulut, “Bugün burada bir ulusun yeniden doğuşuna önderlik etmiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için bir aradayız. 10 Kasım, yalnızca bir anma günü değil; Atatürk’ün düşüncelerini ve devrimlerini geleceğe taşıma, Atamızın mirasına sahip çıkma günüdür” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2024 ve 2025 yıllarında 10 Kasım’ı içine alan haftayı ara tatil olarak belirlemesine de değinilen açıklamada, bu durumun bir tesadüf olmadığı, Atatürk’ün hatırasına yönelik sistemli bir görmezden gelme çabası olduğu belirtildi.
Bulut, “10 Kasım bir tatil günü değildir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma, onun ülkemiz için yaptıklarını ve düşüncelerini öğrencilerimize aktarma, ulusal birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirme günüdür” dedi.

CHP Anamur İlçe Sekreteri Beyza Bulut konuşmasını, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü kalbimizden silemezsiniz, Cumhuriyet değerlerini eğitimden çıkaramazsınız, 10 Kasım’ı tatille gölgeleyemezsiniz. Çünkü biz varız ve #10KasımdaOkuldayız” sözleriyle tamamladı.

CHP Anamur İlçe Başkanlığı, açıklamanın sonunda Atatürk’ün bıraktığı mirasa sahip çıkmanın her yurttaşın görevi olduğunu vurgulayarak, katılım gösteren vatandaşlara teşekkür etti.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/11/chp-anamur-10-kasim-tatil-degil-anma-gunudur-114.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/11/chp-anamur-10-kasim-tatil-degil-anma-gunudur-114.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/11/chp-anamur-10-kasim-tatil-degil-anma-gunudur-114-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/11/chp-anamur-10-kasim-tatil-degil-anma-gunudur-114.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/chp-anamur-10-kasim-tatil-degil-anma-gunudur/5968/</link>
			<pubDate>Wed, 12 Nov 2025 11:00:05 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[CHP Anamur İlçe Teşkilatı’ndan Başkan Seçer’e ziyaret]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, CHP Anamur İlçe Başkanı Arif Çakırcı ve yönetim kurulu üyeleri nezaket ziyaretinde bulundu.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, CHP Anamur İlçe Başkanı Arif Çakırcı ve yönetim kurulu üyeleri nezaket ziyaretinde bulundu.

CHP Anamur İlçe Başkanı Arif Çakırcı, beraberindeki ilçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i makamında ziyaret etti. Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette, Anamur’un güncel konuları, yerel hizmetler ve bölgeye yönelik belediye çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretin sonunda, Başkan Arif Çakırcı tarafından Başkan Vahap Seçer’e Anamur’a özgü muz ve tropikal ürünlerden oluşan bir sepet hediye edildi.

Başkan Seçer, nazik ziyaret ve anlamlı hediye için teşekkür ederek, Anamur’un tarımsal üretim potansiyeline dikkat çekti ve bölgedeki üreticilerin her zaman desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

CHP Anamur İlçe Başkanı Arif Çakırcı ise Başkan Seçer’e, Mersin genelinde yürüttüğü çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, Anamur’un gelişimi için iş birliğinin süreceğini ifade etti.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/11/chp-anamur-ilce-teskilati-ndan-baskan-secer-e-ziyaret-1806.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/11/chp-anamur-ilce-teskilati-ndan-baskan-secer-e-ziyaret-1806.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/11/chp-anamur-ilce-teskilati-ndan-baskan-secer-e-ziyaret-1806-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/11/chp-anamur-ilce-teskilati-ndan-baskan-secer-e-ziyaret-1806.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/chp-anamur-ilce-teskilati-ndan-baskan-secer-e-ziyaret/5964/</link>
			<pubDate>Wed, 05 Nov 2025 16:14:01 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[CHP'li Gülcan Kış'tan Anamur İlçe Teşkilatına ziyaret]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış ve CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, CHP Anamur İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış ve CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, CHP Anamur İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Ziyarette, CHP Anamur İlçe Başkanı Arif Çakırcı, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Elvan Tüfenk ve yönetimi, Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Anamur-Bozyazı-Aydıncık Koordinatörü Erdal Karan ile Meclis Üyeleri hazır bulundu.

Milletvekili Gülcan Kış ve İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, yeni ilçe yönetimine hayırlı olsun dileklerini iletti.
Partililerin katılım sağladığı buluşmada, partinin çalışmaları ve güncel siyasi gelişmeler üzerine verimli bir değerlendirme gerçekleştirildi.

CHP Anamur İlçe Başkanlığı, nazik ziyaretlerinden dolayı Kış ve Genç’e teşekkür ederek, başarı dileklerini iletti.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/11/chp-li-gulcan-kis-tan-anamur-ilce-teskilatina-ziyaret-1126.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/11/chp-li-gulcan-kis-tan-anamur-ilce-teskilatina-ziyaret-1126.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/11/chp-li-gulcan-kis-tan-anamur-ilce-teskilatina-ziyaret-1126-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/11/chp-li-gulcan-kis-tan-anamur-ilce-teskilatina-ziyaret-1126.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/chp-li-gulcan-kis-tan-anamur-ilce-teskilatina-ziyaret/5954/</link>
			<pubDate>Fri, 31 Oct 2025 15:51:46 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[CHP Mersin İl Yönetiminde Anamur’dan Turabi Yeşilçayır]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin 39. Olağan İl Kongresi, yoğun katılım ve coşkulu bir atmosferde gerçekleşti. Mevcut Başkan Koral Ömür, yeniden il başkanlığına seçilerek güven tazeledi.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin 39. Olağan İl Kongresi, yoğun katılım ve coşkulu bir atmosferde gerçekleşti. Mevcut Başkan Koral Ömür, yeniden il başkanlığına seçilerek güven tazeledi.

Kongrede açıklanan yeni il yönetiminde Anamur’dan Turabi Yeşilçayır da yer aldı. Partinin Anamur’daki çalışmalarında uzun yıllardır aktif görev alan Yeşilçayır’ın, il yönetimine seçilmesi ilçede memnuniyetle karşılandı.

Parti tabanında sevilen ve örgüt çalışmalarına katkılarıyla tanınan Turabi Yeşilçayır, yeni dönemde Mersin genelinde partinin sahadaki gücünü artırmak için çalışacak.

Yeşilçayır’ın il yönetiminde yer almasının Anamur’un parti nezdindeki temsil gücünü artıracağı görüşünde birleşti.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/10/chp-mersin-il-yonetiminde-anamur-dan-turabi-yesilcayir-5166.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/10/chp-mersin-il-yonetiminde-anamur-dan-turabi-yesilcayir-5166.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/10/chp-mersin-il-yonetiminde-anamur-dan-turabi-yesilcayir-5166-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/10/chp-mersin-il-yonetiminde-anamur-dan-turabi-yesilcayir-5166.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/chp-mersin-il-yonetiminde-anamur-dan-turabi-yesilcayir/5925/</link>
			<pubDate>Mon, 20 Oct 2025 12:43:08 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Başkan Durmuş Deniz, CHP Mersin İl Kongresine katıldı]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin 39. Olağan İl Kongresi, coşkulu bir katılımla gerçekleştirildi. Kongreye Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz ile birlikte Belediye Meclis Üyesi Erdem Şakrucu da katıldı.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin 39. Olağan İl Kongresi, coşkulu bir katılımla gerçekleştirildi. Kongreye Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz ile birlikte Belediye Meclis Üyesi Erdem Şakrucu da katıldı.

Kongreye ayrıca CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Başkan Durmuş Deniz, kongre sonrası yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekilimiz ve Mersin Milletvekilimiz Ali Mahir Başarır, Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve partililerimizin katılımı ile Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Kongremizi gerçekleştirdik.
Yeniden İl Başkanımız olarak görev alan Koral Ömür’e ve yönetim kurulu üyelerimize başarılar diliyorum.
Birliğimizden aldığımız güç ve inançla, bu ülkenin aydınlık yarınlarını biz inşa edeceğiz.”

Kongre, birlik ve dayanışma mesajlarının verildiği coşkulu bir atmosferde tamamlandı.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/10/baskan-durmus-deniz-chp-mersin-il-kongresine-katildi-6409.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/10/baskan-durmus-deniz-chp-mersin-il-kongresine-katildi-6409.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/10/baskan-durmus-deniz-chp-mersin-il-kongresine-katildi-6409-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/10/baskan-durmus-deniz-chp-mersin-il-kongresine-katildi-6409.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/baskan-durmus-deniz-chp-mersin-il-kongresine-katildi/5924/</link>
			<pubDate>Mon, 20 Oct 2025 11:00:12 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Arif Çakırcı kurultay delegesi oldu]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin 39. Olağan İl Kongresi, yoğun katılım ve coşkulu bir atmosferde gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Koral Ömür, yeniden il başkanlığına seçildi.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin 39. Olağan İl Kongresi, coşkulu bir katılımla tamamlandı. Kongrede yeniden İl Başkanlığına seçilen Koral Ömür’ün listesiyle birlikte kurultay delegeleri de belirlendi.

Açıklanan listede CHP Anamur İlçe Başkanı Arif Çakırcı da yer aldı. Çakırcı’nın kurultay delegesi seçilmesi, Anamur örgütü ve partililer tarafından memnuniyetle karşılandı.

Parti içinde aktif çalışmalarıyla tanınan Arif Çakırcı, Anamur’un sesini kurultayda güçlü bir şekilde temsil edecek. CHP Anamur teşkilatı, Çakırcı’nın delegelik göreviyle birlikte ilçenin parti içindeki etkinliğinin artacağına dikkat çekti.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/10/chp-mersin-yonetiminde-anamur-etkisi-9592.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/10/chp-mersin-yonetiminde-anamur-etkisi-9592.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/10/chp-mersin-yonetiminde-anamur-etkisi-9592-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/10/chp-mersin-yonetiminde-anamur-etkisi-9592.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/arif-cakirci-kurultay-delegesi-oldu/5923/</link>
			<pubDate>Mon, 20 Oct 2025 12:20:31 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[İyi Parti Kongresi: Ethem Ziya Alıçlı yeniden ilçe başkanı]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - İYİ Parti Anamur İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi, Abdulkadir Bulut Konferans Salonunda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Parti üyeleri, delegeler ve çok sayıda davetlinin katıldığı kongrede birlik ve beraberlik mesajları verildi.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[İYİ Parti Anamur İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi, Abdulkadir Bulut Konferans Salonunda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Parti üyeleri, delegeler ve çok sayıda davetlinin katıldığı kongrede birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Mevcut ilçe başkanı Ethem Ziya Alıçlı, tek listeyle girdiği seçimde delegelerin oy çokluğuyla yeniden ilçe başkanı seçilerek güven tazeledi.

Seçimin ardından kısa bir teşekkür konuşması yapan Başkan Alıçlı, “Bu güvene layık olmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. İYİ Parti Anamur Teşkilatı olarak ilçemizin her kesimine dokunan bir anlayışı sürdüreceğiz.” dedi.

Yeni dönemde görev alacak İYİ Parti Anamur İlçe Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
Ahmet Cop, Ali Arslan Karagölü, Ali Özcan Kocabaş, Aysun Varlı, Binnaz Karagöz Hanbay, Cavit Arslan, Cemal Okutan, Derya Köksoy, Ekrem Söğüt, Erhan Uysal, Fatma Küçük, Fatma Yıldız, H. Süleyman Torpuş, Hasan Şimşek, Hatice Bilecen, Havva Bulut, Hüseyin Şakrucu, İbrahim Üzgüç, Mehmet Nazlı, Mustafa Duman, Mustafa Kiprit, Mustafa Koparan, Salih Kutlu, Selahattin Kaya, Songül Taşdemir ve Volkan Yıldız.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/10/iyi-parti-kongresi-ethem-ziya-alicli-yeniden-ilce-baskani-9574.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/10/iyi-parti-kongresi-ethem-ziya-alicli-yeniden-ilce-baskani-9574.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/10/iyi-parti-kongresi-ethem-ziya-alicli-yeniden-ilce-baskani-9574-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/10/iyi-parti-kongresi-ethem-ziya-alicli-yeniden-ilce-baskani-9574.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/iyi-parti-kongresi-ethem-ziya-alicli-yeniden-ilce-baskani/5914/</link>
			<pubDate>Mon, 13 Oct 2025 12:51:20 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Başkan Seçer, CHP Anamur İlçe Kongresi'ne katıldı]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Anamur İlçe Kongresi’ne katıldı. ]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Anamur İlçe Kongresi’ne katıldı. 

Başkan Seçer: “Anamur’u çok seviyorum, Anamurlular da bizi çok seviyor”

Kongreye Başkan Seçer’in yanı sıra; CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, Aydıncık Belediye Başkanı Özkan Kılıçarpa, CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış, Hasan Ufuk Çakır ve Talat Dinçer ile çok sayıda partili ve siyasi parti temsilcileri ile STK temsilcileri katıldı. Anamur’u özlediğini dile getirerek konuşmasına başlayan Seçer, Anamur’u çok sevdiğini dile getirerek, “Anamurluların da bizi sevdiğini, saydığını biliyoruz. Vatandaşın derdine dönük çalışmalarımızda yanımızda olduğunuzu biliyoruz. Anamurlu hemşerilerim haktan ve hukuktan yanadır. Anamur emekçi bir kentimizdir. Okuma ve eğitim düzeyi yüksek bir kenttir. Anamur alın terini, emeği bilir; hak, hukuk ve adaletten şaşmaz. En önemlisi de Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan şaşmaz” diyerek, Anamurlulara çok saygı duyduğunu belirtti. 

“CHP önce kurtuluşun, sonra kuruluşun partisi”

Göreve geldiği 2019 yılından itibaren kolları hizmet için sıvadıklarının altını çizen Seçer, “ ‘Paramız, pulumuz yok, borcumuz çok, Meclis’te çoğunluğumuz yok’ demedik. ‘Bu görev bize verildi, yoktan var edeceğiz’ dedik. Çok daha güçlü olacağız, hiç sızlanmayacağız, CHP’de görev yapana sızlanmak yakışmaz. Bu parti savaş meydanlarında kurulmuş bir partidir. Bu parti parayla kurulmadı, bu parti Amerikan mandasını, İngiliz himayesini reddederek Anadolu’yla, Avrupa’yı, Doğu’yu, Batı’yı, Kuzey’i, Güney’i, bugünün Anadolu topraklarındaki Türk Milleti’ni bir araya getirdi. Etnik yapısı ve inanç grubu ne olursa olsun herkesi inançla, sevgiyle, şevkle, vatan ve millet sevgisiyle bir araya getirdi” diye anlattı. CHP için “Önce kurtuluşun, sonra kuruluşun partisi” diyen Seçer, CHP’nin Türkiye’de cumhuriyeti ve onun kurumlarını kurduğunu, yasalar yaptığını ve ülkeye demokrasiyi getirerek çok partili döneme geçilmesine olanak sağladığını hatırlattı. 

“Anamurluların vefası ve hak bilmesi ile oyumuz yüzde 36,7’den yüzde 60’a çıktı”

Anamur’un 2019 seçimlerinde kendisine yüzde 36,7 oy verdiğini belirten Seçer, 5 yıllık hizmetin ardından Anamurluların 2024 seçimlerinde yüzde 60 oy verdiğini söyledi. 5 yıllık hizmet sayesinde Anamur’da oy oranının yükseldiğine dikkat çeken Seçer, “Mevcut imkanlarımızı en iyi şekilde kullandık. Herhangi bir konuyu, devlet dairesinden, bakanlıktan geçirme zorluğu yaşadık, siyasi operasyonlar yedik, her türlü badireyi atlattık ama Anamurluya hizmet yaptık. Bir önceki seçimde her 100 kişiden 37’si bizi desteklerken, her 100 kişiden 60 kişinin bizi desteklediğini gördük. Yani oyumuz yüzde 36,7’den yüzde 60 seviyesine Anamurluların feraseti, vefası, hak bilmesi yüzünden yükselmiştir. Anamurlulara teşekkür ediyoruz. Buna layık olacağız” ifadelerini kullandı. 

“Anamurluların görevi; Türkiye’de CHP’yi iktidara getirmek”

Uzun zaman sonra Anamur Belediyesi’ni de CHP’nin kazandığını vurgulayan Seçer, “Anamur halkı; ‘Büyükşehir’den memnunuz, ilçe belediyesini de siz yönetin’ dedi. Önceden sadece Büyükşehir vardı, şimdi bir de ilçe belediyesi var. Eğer yüzde 60 oy alınmışsa bize yakışan hem ilçe belediyesinin çalışmalarıyla hem Büyükşehir’in çalışmalarıyla bu oy oranını Anamur’da yüzde 70’lere çıkarmak.  Ama öncelikle Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Anamurluların görevi; Türkiye’de CHP’yi iktidara getirmek, CHP’li bir cumhurbaşkanı adayını Çankaya’ya göndermek” şeklinde konuştu. 

“En büyük arzumuz; Otluca suyunu Anamur’a kavuşturmak”

Büyükşehir’in yol konusunda Anamur’da çok başarılı projeler yaptığını vurgulayan Seçer, caddelerin ve grup yollarının en iyisi olması için gece-gündüz çalıştıklarını vurguladı. Anamur’da kuraklığa karşı tankerlerle su dahi taşıdıklarının altını çizen Seçer, “En büyük arzumuz, isteğimiz ve çabamız Otluca suyunu Anamur’a kavuşturmak. İller Bankası marifetiyle bize sağlanacak krediyi 6,5 yıldır bekliyoruz ve hala bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Avrupa’dan yaklaşık olarak 4 milyar TL’nin üzerinde bir kredi sağladık ama ‘Finansmanı sadece sahil şeridindeki arıtmada kullanabilirsiniz’ şartıyla bu kredi verildi. Şartsız bir kredi kullanımı olsaydı emin olun o paketin içerisine Otluca’yı koyacaktık ama merak etmeyin çalışan kazanır” diyerek, Otluca suyunu Anamur’a getirmekte kararlı olduğunu belirtti. 

“MESKİ Anamur’a 700 milyon liralık altyapı yatırımı yaptı”

Altyapı çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğine de değinen Seçer, MESKİ’nin Anamur’da bugüne kadar tamamlanan, devam eden ve planlanan 700 milyon liralık yatırım yaptığını hatırlattı. Kent genelinde altyapının tamamında yenileceğine değinen Seçer, “Suyu olmayan, arızası olan, demode olmuş altyapıların hepsi değişecek. Yol yapım çalışmalarımız edecek. Bugüne kadar Anamur’a yaklaşık olarak 45 bin ton sıcak asfalt kullandık. Sadece bu yıl 15 bin ton sıcak asfalt hedefleniyor. Tarımsal desteklerde, sosyal politikalar noktasında ve eğitim gibi alanlarda; özel bireylere ve yaş almış yurttaşlara bugüne kadar gerçekleşmiş olan projeler artarak devam edecek” diye konuştu.

“Mersin’de herkes eşit yurttaştır”

Mersin Büyükşehir’in Refakatçi Evi hizmetinden de söz eden Seçer, merkezde hastanede hastası olan yurttaşları da unutmadıklarını hatırlattı. Seçer, Alo 185 Teksin Çağrı Merkezi üzerinden arayan her yurttaşın burada konaklayabileceklerini söyleyerek, Mersin’in her yurttaşının olduğu gibi Anamurluların da Büyükşehir’e emanet olduğunu belirtti. Seçer, “Mersin’de herkes bize emanet. Herkes bu devlet karşısında eşit yurttaştır. ‘Sen AK Partilisin, sen CHP’lisin İYİ Partilisin’ ayrımı yok. Eşit yurttaşlık devlet karşısında anayasal hakkınızdır. Keşke iktidar da Anayasa’ya bağlı hizmetlerini, uygulamalarını yapsa, ayrım yapmasa… ‘AK Partili olan bu tarafa, CHP’li o tarafa’ demese. Mersin Büyükşehir Belediyesi gibi, CHP’li belediyeler gibi, Mevlana gibi; ‘Kim olursan ol, gel!’ diyebilse” sözlerine yer verdi. 

Seçer’den Anamurlulara ‘Kültür Merkezi’ müjdesi!

Anamur’da Emekli Evi ve Okuma Salonu açtıklarını söyleyen Seçer, 2026 yılına girerken de Anamur Kültür Merkezi’nin temelini atacaklarını duyurdu. Seçer, “Anamur Kültür Merkezi’nin içerisinde 250 kişilik tiyatro, konser, gösteri yapacağımız çok amaçlı salon; fuaye, sergi salonu, kapalı otoparkı, kadın ve çocuk çalışmalarına yönelik 4 adet eğitim atölyesi, kafeteryası var. Anamur’a çok kısa süre içerisinde çok muntazam bir Kültür Merkezi’ni kavuşturacağız” dedi.

“Anamur’a yeni bir sebze hali kazandırmak istiyorum”

Anamur Hali ile ilgili açıklamalarda bulunan Seçer, 130 dönümlük arsada düzgün bir zemin yaratabilmek için çok fazla para harcandığını belirterek, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yasa gereği bunu bize devretmesi gerekiyor ki biz hal inşaatına başlayalım. 2 yılı geçti, imzayı bekliyoruz. Buradaki sivil toplum örgütleri, meslek odaları bu konuyu biliyor. Ankara’da bu konuda çalışmalar yapıyorlar. Bunun AK Partilisi, MHP’lisi, CHP’lisi yok. Anamurlulara sesleniyorum; memleketinize sahip çıkın” dedi. Büyükşehir’e hal için tahsis edilmiş arsada sadece hafriyata 100 milyonun üzerinde para harcadıklarını sözlerine ekleyen Seçer, “Burada düz arazi yok diye bize orayı tahsis ettiler, araziyi kullanılır bir hale getirdik ama inatla bütün girişimlerimize rağmen bir türlü oranın devrini Büyükşehir Belediyesi’ne vermiyorlar. Hal inşaatına başlayamıyoruz. Ben Anamur’a yeni bir sebze hali kazandırmak istiyorum. Önümün açılmasını, engellerin kaldırılmasını istiyorum” ifadelerine yer verdi.

“Her şey Anamur, Mersin ve Türkiye için”

Çok büyük bir alana kurulu olan otogara Büyükşehir’in Anamur’daki birçok birimini taşıdıklarını anlatan Seçer, “‘Astarı yüzünden pahalı işler’ deriz ya gereksiz bir otogar. Şimdi bütün birimlerimizi oraya taşıdık. O kadar büyük bir alan ki dolmuyor. Dershaneleri, MESKİ’yi, belediye birimlerini taşıdık da taşıdık. O kadar geniş, o kadar gereksiz bir bina ama oraları değerlendiriyoruz. Şimdi merkezdeki otogarı da orada belirli bir bölümü imarda ayırıp Anamur’a uygun bir büyüklükte bir butik otogar yapmak istiyoruz. Yakın bir zaman içerisinde proje çalışmalarını bitireceğiz. Her şey Anamur için, her şey Mersin için, her şey Türkiye için… Çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Seçer partililere seslendi: “Tarihi bir dönemdeyiz, herkes birbirine sahip çıkacak”

CHP’nin en güçlü olması gereken dönemde olduğunun altını çizen Seçer, iç işlerindeki çekişmelerin kimseye bir yarar getirmeyeceğine değinerek, bunların aşılması gerektiğini kaydetti. Partililere seslenen Seçer, “Türkiye’yi ele geçirmek isteyenler şunu biliyor; ‘CHP zapt edilirse, Türkiye’yi de parçalamış ve yok etmiş oluruz’. Bize yönelik saldırılar da onun için. Tarihi bir dönemdeyiz ve şu anda içinde bulunduğumuz görev çok tarihi bir görev. Anamur Belediye Başkanı’nı bin kere, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı’nı 100 kere ve her bir milletvekilini 100’lerce defa, kişisel beklentileri de milyon kez aşar. Herkes birbirine sahip çıkacak” dedi.

CHP’nin saldırı altında olduğunu ifade eden Seçer, iç işlerindeki tartışmaları de körüklemek isteyeler olduğundan söz ederek, medya gücünü de kullanarak bir kıvılcımın alev olarak gösterildiği örneğini verdi. Seçer, “1 kilo dumanı, 1 kamyon duman haline getiriyorlar. Açın yandaş kanalları hep CHP ve CHP içindeki tartışmalar veriliyor. Olan olmayan her şey büyük birer tartışma gibi anlatılıyor. Başkanınız olarak sizden istediğimiz şu; sakin olalım ve birbirimize sahip çıkalım. Herkes bizim gibi düşünmek zorunda değil ama çoğunlukla bu şekilde düşünmek zorundayız” diye konuştu. 

Seçer, Ankara Büyükşehir’e yapılan operasyonu eleştirdi: “Hiç endişeye kapılmayın. Halk arkamızda” 

Sabah saatlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yapılan operasyonu da değerlendiren Seçer, bu durumun artık kendileri için hiç sürpriz olmadığından söz etti. Seçer, geçtiğimiz Cumartesi günü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte başta CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar olmak üzere Silivri’de tutuklu bulunan diğer belediye başkanlarını ziyaret ettiklerini hatırlatarak, ziyarette bir belediye başkanının kendisine söylediği; ‘Başkanım biz burada ne zaman çıkacağız diye bekliyoruz. Siz de dışarıda ne zaman içeri geleceksiniz diye endişe içerisindesiniz.’  cümlesini hatırlattı. Seçer, “Türkiye bu duruma gelmiş. Bugün Ankara Belediyesi’ne yapılan operasyon sürpriz değil, aylardır konuşuluyor. 2021-2024 yılları arasında konserlerde yapılan harcamalarda kamu zararı oluşmuş. Sabah Mansur Bey ile de temas ettim. Bir açıklama da yaptı ve diyor ki; ‘Biz bunu Teftiş Kurulu’na verdik, raporu aldık. Sonra mülkiye müfettişi geldi, o da rapor düzenledi. Hem bizim Teftiş Kurulu hem müfettişin düzenlediği raporda ‘kamu zararı oluşturmamıştır’ yazıyor. Ama şimdi bunlar; ‘ihaleye fesat karıştırılmıştır’ diye bir iddiayla sanki büyük büyük yolsuzluklar yapılmış gibi göstermeye çalışıyorlar.’” ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir’de 13 bürokratın gözaltına alındığından ve bu tarz durumların devam edebileceğinden söz eden Seçer, partililerine endişeye kapılmamaları gerektiğini söyleyerek,“Sakın şevkinizi kırmayın. Hizmet yapmaya devam ediyoruz. Önceden 15 saat çalışıyorsak, şimdi 18 saat, 20 saat çalışıyoruz. Vücut ayakta kaldığı sürece çalışıyoruz. İnadına daha fazla çalışacağız, anlatacağız ve halka gideceğiz. Hiçbir endişemiz yok. Bizim ve çoluğumuzun çocuğumuzun kursağından bir lokma haram geçmemiştir. Onun için çalışmaya devam edeceğiz. Hiç endişeye kapılmayın. Halk arkamızda” dedi.

“Krizi, kısa ömürlü partiler yaratacak ama çözen çınar ağacı CHP olacak”

Türkiye’de yaşayan insanların artık büyük bir endişe içerisinde olduğunu sözlerine ekleyen Seçer,  “Düne kadar iktidara oy veren halk endişe ve isyan içerisinde ve ‘Yeter!’ diyor. Bu korku bulutları dağılacak. Demokrasisi tam anlamıyla kurum ve kurallarıyla oturmamış toplumlarda bu olur, bunlar aşılır. Türkiye demokrasisi, ne fırtınalar ne karlar ne soğuklar ne boranlar atlattı, hepsini aştı ama hep CHP vardı. CHP 1923’ten beri var ve ilelebet var olmaya devam edecek. Yine krizleri aşan biz olacağız. Krizleri, kavak ağacı gibi kısa ömürlü partiler yaratacak ama çözen çınar ağacı CHP olacak” dedi.

CHP Anamur İlçe Başkanı Arif Çakırcı’ya ve bugüne kadar partide emeği geçen herkese teşekkür eden Seçer, ahde vefanın önemli olduğuna değindi. Yeni bir kongre sürecine girildiğini sözlerine ekleyen Seçer, “Her kim kazanırsa kazansın; CHP kimliği taşıyan, CHP’nin ilkelerine bağlı olan, CHP’liliği bilen, bu etiği taşıyan, partililerine sevgi, saygı gösteren ve ahde vefayı bilen herkes bizim kardeşimizdir. Kazanan arkadaşım kim olursa olsun şimdiden başarılar diliyorum. Biz başkanlarımızın, yönetim kurulu üyelerimiz ve tüm üyelerimizin yanındayız, elinden tutarız ve bu yolu hep beraber kardeşçe yürürüz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yolumuzdan sapmadık, sapmayacağız. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın CHP ve yaşasın Mustafa Kemal’in yolunda yürüyenler” ifadelerini kullandı.

Ömür: “Belediye başkanlarımız; ‘CHP’li Belediyecilik Modeli’ yarattı”

CHP’ye karşı yapılan yargı operasyonları dolayısıyla olağanüstü bir kurultay yaptıklarını söyleyerek konuşmasına başlayan CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür,  “Birlik ve beraberlik içinde kenetlendiğimiz zaman CHP’ye hiç kimsenin hiçbir şey yapamayacağını bu hafta sonu Ankara’dan bir kez daha gösterdik” dedi. Birçok CHP’li belediye başkanının siyasi yargı eliyle tutsak edildiğini kaydeden Ömür, onların serbest kalması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. CHP olarak Türkiye’ye demokrasi ve adaleti getireceklerini ifade eden Ömür, “İktidar, arkasındaki halk desteğini ve güvenini kaybettiği için partimize bu saldırılar yapılıyor. Artık partisini büyütemiyor ve devletin yerine geçen, devlet gibi çalışan belediye başkanlarımızı hedef alıyor. Çünkü belediye başkanlarımız bir ‘CHP’li Belediyecilik Modeli’ yarattı” diye belirtti. CHP olarak kenetlenmeye devam edeceklerine vurgu yapan Ömür, “Tüm belediye başkanlarımıza ve birbirimize sahip çıkacağız, kenetleneceğiz. Hep birlikte omuz omuza çalışacağız. Sahada olacağız. Belediye başkanlarımızın hizmetlerini, partimizi anlatacağız ve hep beraber CHP’yi 2027’de iktidara taşıyacağız” dedi. Konuşmaların ardından CHP Anamur İlçe Başkanlığı tarafından Seçer’e çiçek takdim edilirken, bir yurttaş tarafından ise Anamur’da yetişen tropikal meyvelerden oluşan sepet hediye edildi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/09/baskan-secer-chp-anamur-ilce-kongresi-ne-katildi-6832.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/09/baskan-secer-chp-anamur-ilce-kongresi-ne-katildi-6832.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/09/baskan-secer-chp-anamur-ilce-kongresi-ne-katildi-6832-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/09/baskan-secer-chp-anamur-ilce-kongresi-ne-katildi-6832.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/baskan-secer-chp-anamur-ilce-kongresi-ne-katildi/5904/</link>
			<pubDate>Wed, 24 Sep 2025 10:02:50 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[CHP Kongresi: Arif Çakırcı yeniden ilçe başkanı]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Anamur İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi, Yıldız Düğün Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Mevcut başkan Arif Çakırcı, tek listeyle girdiği seçimde delegelerin oy çokluğuyla yeniden ilçe başkanı seçilerek güven tazeledi.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Anamur İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi, Yıldız Düğün Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Mevcut başkan Arif Çakırcı, tek listeyle girdiği seçimde delegelerin oy çokluğuyla yeniden ilçe başkanı seçilerek güven tazeledi.

Partililerin büyük ilgi gösterdiği kongrede salonda coşku hakimdi. Alkışlar ve sloganlar eşliğinde geçen seçimde, birlik ve beraberlik mesajları öne çıktı. Delegeler, Çakırcı’ya tam destek vererek CHP’nin Anamur’da daha güçlü bir şekilde yoluna devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Kongrede belirlenen CHP Anamur İlçe Yönetim Kurulu asil listesinde; Beyza Bulut, İrem Demir, Mehmet Demir, Naz Erkan, Hatice Kasapoğlu, Bülent Menekşe, Alaattin Mert, Mustafa Özgür, Seçkin Tok, Serife Tilbaşar, Gülseren Taşdemir, Uğray Mustafa Uysal, Mehmet Yalçın ve Sıla Görgün yer aldı. Yedek listede ise; Hıdır Çelik, Hasan Erdal, Sunay Eroğlu, Selime Gülcan, Muhtemem Işık, Demet Kahveci, Yusuf Kedici, Sercan Koç, Arzu Kesim, Şevket Oktan, Samet Sezgin, Veli Şimşek, Melike Şeyik ve Bahri Yıldız isimleri bulunuyor.

Ayrıca, CHP Anamur İl Delegeleri şu isimlerden oluştu: Arif Çakıcı, Celal Çetin, Ezgi Çakıcı, Esen Uysal, Ayhan Güven, Rabia Bulut, Behice Kocabıyık, Ayşe Yeşilçayır, Bülent Ak, Şirin Demir, Hasan Ali Gülcan, Ahmet Beşlik, Ali Öztürk, Kamil Cömertler, Elvan Tüfek, Neriman Saydam, Mahir Kaya, Yeliz Onur Yeli, Ümit Şahin, Cüneyt İnan, Ali Kütük, Veli Şimşek, Ünal Çelik, Şevket Oktan ve Gülistan Erdal.

Yeniden seçilen CHP Anamur İlçe Başkanı Arif Çakırcı, kongre sonunda yaptığı konuşmada, “Partimiz Anamur’da örgütlü gücünü büyütmeye devam edecek. Bizlere güvenen tüm delegelerimize ve partililerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/09/chp-kongresi-arif-cakirci-yeniden-ilce-baskani-8660.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/09/chp-kongresi-arif-cakirci-yeniden-ilce-baskani-8660.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/09/chp-kongresi-arif-cakirci-yeniden-ilce-baskani-8660-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/09/chp-kongresi-arif-cakirci-yeniden-ilce-baskani-8660.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/chp-kongresi-arif-cakirci-yeniden-ilce-baskani/5903/</link>
			<pubDate>Tue, 23 Sep 2025 17:21:03 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Kutlay Sert'ten Genel Merkez'e ziyaret]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - Zafer Partisi Anamur İlçe Başkanı Kutlay Sert, Ankara’da partisinin Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Sert, burada bir dizi önemli görüşme gerçekleştirdi.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Zafer Partisi Anamur İlçe Başkanı Kutlay Sert, Ankara’da partisinin Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Sert, burada bir dizi önemli görüşme gerçekleştirdi.

Ziyaret kapsamında Zafer Partisi Genel Sekreteri Cezmi Polat, Parti Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu, Disiplin Kurulu Başkanı Murat Yıldız, GİK Üyesi Özgür Kibritcioğlu ve Parti Sekreteri ile bir araya gelen Sert, son olarak Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ’ı ziyaret etti.

Görüşmelerde, partinin çalışmaları ve bölgedeki teşkilatlanma faaliyetleri üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Anamur’un siyasi gündemi ve yerel sorunları da masaya yatırılırken, Zafer Partisi’nin önümüzdeki süreçte izleyeceği yol haritası hakkında değerlendirmeler yapıldı.

Zafer Partisi Anamur İlçe Başkanı Kutlay Sert, Genel Merkez’de gördüğü ilgi ve destekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ümit Özdağ ve değerli yöneticilerimizle Anamur’un sorunlarını ve çözüm yollarını istişare ettik. Partimizin ilkeleri doğrultusunda, Anamur’da çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/09/kutlay-sert-ten-genel-merkez-e-ziyaret-2188.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/09/kutlay-sert-ten-genel-merkez-e-ziyaret-2188.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/09/kutlay-sert-ten-genel-merkez-e-ziyaret-2188-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/09/kutlay-sert-ten-genel-merkez-e-ziyaret-2188.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/kutlay-sert-ten-genel-merkez-e-ziyaret/5899/</link>
			<pubDate>Tue, 16 Sep 2025 17:23:01 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Milletvekili Kıratlı ve Başkan Bulut balıkçılarla bir araya geldi]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Anamur Su Ürünleri Kooperatifi üyeleri ve balıkçılarla bir araya geldi. Buluşmaya AK Parti Anamur İlçe Başkanı Burak Bulut, Kooperatif Başkanı Aziz Deniz Bozkurt ve kooperatif üyeleri de katıldı.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Anamur Su Ürünleri Kooperatifi üyeleri ve balıkçılarla bir araya geldi. Buluşmaya AK Parti Anamur İlçe Başkanı Burak Bulut, Kooperatif Başkanı Aziz Deniz Bozkurt ve kooperatif üyeleri de katıldı.

Toplantıda balıkçıların sorun ve talepleri dinlendi. İlçe Başkanı Burak Bulut, yaptığı açıklamada balıkçıların emeklerinin kıymetine vurgu yaparak, “Kooperatif Başkanımız Sayın Aziz Deniz Bozkurt ve değerli üyelerimizle samimi bir sohbet gerçekleştirerek hem taleplerini dinledik hem de çözüm yollarını istişare ettik. Emekleriyle sofralarımıza rızık taşıyan balıkçılarımızın her zaman yanındayız. Onların alın teri, denizimizin bereketi ve ilçemizin geleceği için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kooperatif Başkanı Aziz Deniz Bozkurt ise balıkçıların yaşadığı sorunların çözümü konusunda verilen destekten memnuniyet duyduklarını belirterek, “Balıkçılarımızın emeğinin değer bulması için atılacak her adım bizim için çok kıymetli. Bu destekler bizlere güç veriyor” dedi.

Milletvekili Ali Kıratlı ise balıkçılığın Anamur ekonomisine katkısına dikkat çekerek sektörün güçlenmesi adına her zaman destek olacaklarını belirtti.

Samimi bir atmosferde geçen buluşma, karşılıklı görüş alışverişiyle sona erdi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/09/milletvekili-kiratli-ve-baskan-bulut-balikcilarla-bir-araya-geldi-6118.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/09/milletvekili-kiratli-ve-baskan-bulut-balikcilarla-bir-araya-geldi-6118.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/09/milletvekili-kiratli-ve-baskan-bulut-balikcilarla-bir-araya-geldi-6118-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/09/milletvekili-kiratli-ve-baskan-bulut-balikcilarla-bir-araya-geldi-6118.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/milletvekili-kiratli-ve-baskan-bulut-balikcilarla-bir-araya-geldi/5890/</link>
			<pubDate>Thu, 04 Sep 2025 14:22:28 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[CHP'li Erdem Şakrucu'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - CHP Anamur Belediye Meclis Üyesi Erdem Şakrucu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 103. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[CHP Anamur Belediye Meclis Üyesi Erdem Şakrucu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 103. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Şakrucu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Büyük Zafer’in 103. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/08/chp-li-erdem-sakrucu-dan-30-agustos-zafer-bayrami-mesaji-9520.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/08/chp-li-erdem-sakrucu-dan-30-agustos-zafer-bayrami-mesaji-9520.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/08/chp-li-erdem-sakrucu-dan-30-agustos-zafer-bayrami-mesaji-9520-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/08/chp-li-erdem-sakrucu-dan-30-agustos-zafer-bayrami-mesaji-9520.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/chp-li-erdem-sakrucu-dan-30-agustos-zafer-bayrami-mesaji/5886/</link>
			<pubDate>Thu, 28 Aug 2025 14:30:23 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[CHP Bozyazı'da Veli Bahar adaylıktan çekildi]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bozyazı İlçe Başkan Adayı Veli Bahar, adaylıktan çekildiğini duyurdu.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bozyazı İlçe Başkan Adayı Veli Bahar, adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Bahar'ın açıklaması şu şekildedir:

DUYURU
Çok Kıymetli Üyelerimiz ve basın mensupları;

Bugüne kadar, partimize ve ilçemize hizmet etme amacıyla çıktığım bu yolda sizlerin desteği, güveni ve inancı benim en büyük güç kaynağım olmuştur. Adaylık sürecim boyunca gördüğüm ilgi, samimiyet ve sahiplenme için herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Ancak, uzun süredir yürüttüğümüz istişareler, değerlendirmeler ve ortaya çıkan şartlar doğrultusunda, adaylık sürecimden çekilme kararı almış bulunuyorum. Bu karar, şahsi bir geri adım değil; aksine partimizin birliğini, bütünlüğünü ve gelecekteki başarısını önceleyen, tamamen sorumluluk anlayışıyla verilmiş bir karardır.

Siyaset; makam ya da mevki için değil, ortak irade ve toplumsal fayda için yapılmalıdır. Bizim için önemli olan, bayrağımızın daha yükseğe taşınması, partimizin daha güçlü bir şekilde yoluna devam etmesidir. Bu anlayışla, kendi adaylığımı geri çekmekle birlikte, aynı inanç ve kararlılıkla partimin ve yol arkadaşlarımın yanında durmaya devam edeceğim.

Şunu özellikle vurgulamak isterim ki; bu süreç bir bitiş değil, yeni bir başlangıçtır. Çekilme kararım, bundan sonraki mücadelenin dışında kalacağım anlamına gelmemektedir. Aksine, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm gücümle, ilçemiz ve partimizin başarısı için çalışmayı sürdüreceğim.

Bana bu süreçte gönül veren, destek olan, yanında duran tüm yol arkadaşlarıma ve hemşerilerime kalpten teşekkür ediyorum. Biz birlikte varız, birlikte güçlüyüz. Eminim ki bundan sonraki süreçte daha kenetlenmiş, daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.

Saygılarımla,
Veli Bahar
CHP Bozyazı İlçe Başkan Adayı
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/08/chp-bozyazi-da-veli-bahar-adayliktan-cekildi-6918.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/08/chp-bozyazi-da-veli-bahar-adayliktan-cekildi-6918.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/08/chp-bozyazi-da-veli-bahar-adayliktan-cekildi-6918-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/08/chp-bozyazi-da-veli-bahar-adayliktan-cekildi-6918.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/chp-bozyazi-da-veli-bahar-adayliktan-cekildi/5885/</link>
			<pubDate>Thu, 28 Aug 2025 14:12:27 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Veli Bahar, CHP Bozyazı İlçe Başkanlığına adaylığını açıkladı]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bozyazı İlçe Teşkilatı’nda seçim heyecanı başladı. Partinin uzun yıllardır aktif neferlerinden Veli Bahar, düzenlediği geniş katılımlı basın açıklamasıyla CHP Bozyazı İlçe Başkanlığına aday olduğunu duyurdu.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bozyazı İlçe Teşkilatı’nda seçim heyecanı başladı. Partinin uzun yıllardır aktif neferlerinden Veli Bahar, düzenlediği geniş katılımlı basın açıklamasıyla CHP Bozyazı İlçe Başkanlığına aday olduğunu duyurdu.

Parti binası önünde, çok sayıda partili ve vatandaşın yoğun ilgisiyle gerçekleşen toplantıda konuşan Bahar, “Bugün burada sadece bir adaylık açıklaması için değil; Bozyazı’da yeni bir başlangıcın, temiz, şeffaf ve halktan yana bir siyasetin adımını atmak için toplandık” dedi.

“Bozyazı İçin Adayım”

Kendisini “Bu güzel ilçenin sokaklarında büyümüş, dertleriyle yoğrulmuş, sevinçleriyle umutlanmış bir yurttaş” olarak tanıtan Bahar, Bozyazı’nın sorunlarını yakından bildiğini ve çözüm için yola çıktığını vurguladı. “Bu karar, bir koltuk sevdasının değil; bir değişim, bir sorumluluk ve bir umut yolculuğunun ürünüdür” diye konuştu.

Bahar, hedefinin ayrıştırmayan, birleştiren bir CHP anlayışı olduğunu belirterek, “Gençleriyle, kadınlarıyla, çiftçisiyle birlikte düşünen, birlikte üreten bir yönetim anlayışını inşa edeceğiz. Kırgınlıkları değil, dayanışmayı büyüteceğiz” ifadelerini kullandı.

“Bu Yolculukta Ben Değil, Biz Varız”

Parti yönetiminde şeffaf, adil, katılımcı ve hesap verebilir bir anlayış benimsediğini söyleyen Bahar, “Bozyazı’nın yarınlarını birlikte kuracağız. Çünkü Bozyazı değişimi hak ediyor. Çocuklarımızın geleceği, büyüklerimizin huzuru için mücadele edeceğiz. Bu hikayeyi birlikte yazacağız” diyerek sözlerini tamamladı.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/08/veli-bahar-chp-bozyazi-ilce-baskanligina-adayligini-acikladi-4270.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/08/veli-bahar-chp-bozyazi-ilce-baskanligina-adayligini-acikladi-4270.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/08/veli-bahar-chp-bozyazi-ilce-baskanligina-adayligini-acikladi-4270-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/08/veli-bahar-chp-bozyazi-ilce-baskanligina-adayligini-acikladi-4270.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/veli-bahar-chp-bozyazi-ilce-baskanligina-adayligini-acikladi/5877/</link>
			<pubDate>Mon, 11 Aug 2025 16:14:29 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Veli Bahar, CHP Bozyazı İlçe Başkanlığına adaylığını açıklıyor]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - Veli Bahar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bozyazı İlçe Başkanlığına adaylığını açıklıyor.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Veli Bahar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bozyazı İlçe Başkanlığına adaylığını açıklıyor.

Adaylık açıklaması, yarın saat 18.00'de CHP Bozyazı İlçe Başkanlığı binasında yapılacak. Tüm partililerin ve halkın davetli olduğu etkinlikte, Veli Bahar'ın ilçe örgütü ve kamuoyuna hitap etmesi bekleniyor.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/08/veli-bahar-chp-bozyazi-ilce-baskanligina-adayligini-acikliyor-2437.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/08/veli-bahar-chp-bozyazi-ilce-baskanligina-adayligini-acikliyor-2437.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/08/veli-bahar-chp-bozyazi-ilce-baskanligina-adayligini-acikliyor-2437-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/08/veli-bahar-chp-bozyazi-ilce-baskanligina-adayligini-acikliyor-2437.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/veli-bahar-chp-bozyazi-ilce-baskanligina-adayligini-acikliyor/5876/</link>
			<pubDate>Thu, 07 Aug 2025 12:30:04 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[CHP Anamur'da güç birliği]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - Cumhuriyet Halk Partisi Anamur İlçe Başkan Adayı Kürşat Dizdar, partisinin kongre süreci devam ederken önemli bir karar aldıklarını açıkladı.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Cumhuriyet Halk Partisi Anamur İlçe Başkan Adayı Kürşat Dizdar, partisinin kongre süreci devam ederken önemli bir karar aldıklarını açıkladı. Teras Halk Kafe’de basın mensuplarıyla bir araya gelen Dizdar, ilçe örgütünün daha güçlü ve uyumlu bir yapıya kavuşması için mevcut adaylardan Çetin Mutlu’ya destek verme kararı aldıklarını duyurdu.

Toplantıda yaptığı açıklamada Dizdar, CHP’nin Türkiye’nin birinci partisi olma yolunda ilerlediğini vurguladı ve şu ifadeleri kullandı:

“10 Nisan 2025 tarihinde CHP Anamur İlçe Başkanlığı’na adaylığımı açıklamıştım. O günden bu yana çalışma arkadaşlarımla birlikte Atatürk’ün emanetine sahip çıkmak ve halkımızın kaygılarına çözüm olmak adına mücadele verdik. Ancak gelinen noktada partimizin birleşmeye ve kenetlenmeye ihtiyacı olduğu açıktır. Bu nedenle Sayın Çetin Mutlu ile birlikte yol yürümeye karar verdik.”

Dizdar, özellikle son dönemde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere, CHP’li belediye başkanlarına yönelik haksız müdahalelere de dikkat çekerek, yerel ve merkezi yönetimlerle uyumlu bir yapı oluşturmanın önemine değindi.

Kürşat Dizdar, destek kararının partinin ve Anamur ilçe örgütünün geleceği için atılmış yapıcı bir adım olduğunu ifade ederek, “Bu kararımızın ülkemize, partimize ve ilçe örgütümüze hayırlı olmasını diliyorum,” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Toplantı, basın mensuplarının sorularıyla sona erdi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/08/chp-anamur-da-guc-birligi-8916.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/08/chp-anamur-da-guc-birligi-8916.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/08/chp-anamur-da-guc-birligi-8916-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/08/chp-anamur-da-guc-birligi-8916.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/chp-anamur-da-guc-birligi/5872/</link>
			<pubDate>Mon, 04 Aug 2025 11:09:38 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Çetin Mutlu, CHP Anamur İlçe Başkanlığına adaylığını açıklıyor]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Avukat Tekin Mutlu'nun ağabeyi Çetin Mutlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Anamur İlçe Başkanlığına adaylığını açıklıyor.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Avukat Tekin Mutlu'nun ağabeyi Çetin Mutlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Anamur İlçe Başkanlığına adaylığını açıklıyor.

Adaylık açıklaması, yarın saat 13.00'te CHP Anamur İlçe Başkanlığı binasında yapılacak. Tüm partililerin ve halkın davetli olduğu etkinlikte, Çetin Mutlu’nun ilçe örgütü ve kamuoyuna hitap etmesi bekleniyor.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/08/cetin-mutlu-chp-anamur-ilce-baskanligina-adayligini-acikliyor-8814.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/08/cetin-mutlu-chp-anamur-ilce-baskanligina-adayligini-acikliyor-8814.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/08/cetin-mutlu-chp-anamur-ilce-baskanligina-adayligini-acikliyor-8814-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/08/cetin-mutlu-chp-anamur-ilce-baskanligina-adayligini-acikliyor-8814.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/cetin-mutlu-chp-anamur-ilce-baskanligina-adayligini-acikliyor/5869/</link>
			<pubDate>Fri, 01 Aug 2025 11:23:07 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[CHP'li Meclis Üyeleri Mutlu ve Şakrucu, Anamur'u TBB'de temsil etti]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Anamur Belediye Meclis Üyeleri Tekin Mutlu ve Erdem Şakrucu, Belediye Başkanı Durmuş Deniz’i temsilen Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanvekili seçimine katıldı.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Anamur Belediye Meclis Üyeleri Tekin Mutlu ve Erdem Şakrucu, Belediye Başkanı Durmuş Deniz’i temsilen Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanvekili seçimine katıldı. Ankara’da düzenlenen kritik seçimde Anamur’u temsil eden Mutlu ve Şakrucu, hem partilerini hem de ilçelerini güçlü bir şekilde temsil etti.

Türkiye genelinden çok sayıda belediyenin katılım gösterdiği seçimde, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanvekilliği görevine seçildi. CHP’li Meclis Üyeleri Tekin Mutlu ve Erdem Şakrucu, seçim sürecini yakından takip ederken, Türkiye Belediyeler Birliği çatısı altındaki iş birliğinin yerel yönetimlere güç katacağına dikkat çekti.

Mutlu ve Şakrucu yaptıkları değerlendirmede, “Yerel yönetimlerin ortak dayanışması ve demokrasiye katkısı açısından bu tür platformlar büyük önem taşıyor. Anamur’u ve CHP’yi Türkiye Belediyeler Birliği’nde temsil etmekten onur duyduk,” ifadelerini kullandı.

Başkanvekilliği görevine seçilen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer’i tebrik eden CHP’li üyeler, yeni dönemin başta Mersin olmak üzere tüm yerel yönetimlere hayırlı olmasını diledi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/07/chp-li-meclis-uyeleri-mutlu-ve-sakrucu-anamur-u-tbb-de-temsil-etti-7210.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/07/chp-li-meclis-uyeleri-mutlu-ve-sakrucu-anamur-u-tbb-de-temsil-etti-7210.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/07/chp-li-meclis-uyeleri-mutlu-ve-sakrucu-anamur-u-tbb-de-temsil-etti-7210-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/07/chp-li-meclis-uyeleri-mutlu-ve-sakrucu-anamur-u-tbb-de-temsil-etti-7210.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/chp-li-meclis-uyeleri-mutlu-ve-sakrucu-anamur-u-tbb-de-temsil-etti/5856/</link>
			<pubDate>Thu, 17 Jul 2025 15:33:55 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[MHP'li Yöneticiler Ankara'da Anamur'un sorunlarını gündeme taşıdı]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Anamur teşkilatı, Anamur’un öncelikli sorunlarını ve hemşehrilerinin taleplerini Ankara’ya taşıdı. ]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Anamur teşkilatı, Anamur’un öncelikli sorunlarını ve hemşehrilerinin taleplerini Ankara’ya taşıdı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Orhun Yıldız, MHP Anamur İlçe Başkanı Mehmet Yayla ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Aziz Özen ile Ahmet Hazır, MHP Genel Merkezi’nde bir dizi ziyarette bulundu.

Heyet; MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Genel Sekreter Yardımcısı Vahit Kayrıcı, MHP Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Levent Uysal, Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Genel Başkan Özel Kalem Müdür Yardımcısı Bilal Aydın ve TBMM Grup Danışmanı Recai Yıldız ile bir araya geldi.

Ziyaretlerde, Anamur’un çözüm bekleyen sorunları, vatandaşların beklentileri, coğrafi işaretli Anamur muzu ile ilgili yaşanan sıkıntılar ve muz ithalatının yerli üreticiye etkileri detaylı şekilde ele alındı. Heyet, çözüm önerilerini de yetkililerle paylaşarak istişarelerde bulundu.

Görüşmeler sırasında misafirlere Anamur muzu da ikram edildi. MHP heyeti, gösterilen misafirperverlik ve Anamur’a yönelik hassasiyetleri dolayısıyla genel merkez yöneticilerine ve milletvekillerine teşekkür etti.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/07/mhp-li-yoneticiler-ankara-da-anamur-un-sorunlarini-gundeme-tasidi-1428.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/07/mhp-li-yoneticiler-ankara-da-anamur-un-sorunlarini-gundeme-tasidi-1428.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/07/mhp-li-yoneticiler-ankara-da-anamur-un-sorunlarini-gundeme-tasidi-1428-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/07/mhp-li-yoneticiler-ankara-da-anamur-un-sorunlarini-gundeme-tasidi-1428.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/mhp-li-yoneticiler-ankara-da-anamur-un-sorunlarini-gundeme-tasidi/5846/</link>
			<pubDate>Fri, 11 Jul 2025 17:37:07 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Anamur'a Gençlik Merkezi müjdesi!]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - Anamur’da gençliğe yönelik önemli bir yatırım daha hayata geçiyor. AK Parti Mersin Milletvekili Havva Sibel Söylemez, dün Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile bir araya gelerek Anamur Gençlik Merkezi projesine ilişkin protokolün imzalandığını duyurdu.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Anamur’da gençliğe yönelik önemli bir yatırım daha hayata geçiyor. AK Parti Mersin Milletvekili Havva Sibel Söylemez, dün Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile bir araya gelerek Anamur Gençlik Merkezi projesine ilişkin protokolün imzalandığını duyurdu.

Milletvekili Söylemez, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, protokolün imzalandığını kamuoyuna duyurarak şu ifadelere yer verdi:

“Anamur gençliğine verdiğimiz önemin bir göstergesi olarak, modern ve donanımlı bir Gençlik Merkezini ilçemize kazandırıyoruz. Sayın Bakanımız Osman Aşkın Bak’a ve sürece destek veren tüm paydaşlara teşekkür ediyorum.”

GENÇLİK MERKEZİ NELER SUNACAK?

Anamur’a kazandırılacak Gençlik Merkezi, gençlerin eğitimden spora, kültürel ve sosyal etkinliklerden kişisel gelişime kadar pek çok alanda faydalanabileceği kapsamlı bir yapı olacak. Merkezde derslikler, kütüphane, seminer salonu, kafeterya, giyinme odaları ve idari birimler yer alacak. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde; spor branşlarına yönelik kurslar, seminerler, akademik destek eğitimleri ve çeşitli sosyal faaliyetler düzenlenecek. Böylece merkez, gençlerin hem vakit geçireceği hem de kendini geliştireceği nitelikli bir yaşam alanı haline gelecek.

AK Parti Anamur İlçe Başkanı Burak Bulut ise sürece dair yaptığı açıklamada:

“Gençliğe değer veren bir anlayışla bu yatırımın ilçemize kazandırılması bizleri son derece memnun etti. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanımıza ve Milletvekillerimize şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.

AK Parti Anamur Gençlik Kolları Başkanı Yunus Emre Aslan da:

“Gençliğe yapılan bu yatırım, ilçemiz için büyük bir kazanç. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Bakanımıza ve kıymetli vekillerimize teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/07/anamur-a-genclik-merkezi-mujdesi-8816.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/07/anamur-a-genclik-merkezi-mujdesi-8816.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/07/anamur-a-genclik-merkezi-mujdesi-8816-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/07/anamur-a-genclik-merkezi-mujdesi-8816.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/anamur-a-genclik-merkezi-mujdesi/5844/</link>
			<pubDate>Tue, 08 Jul 2025 18:07:00 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Anamur Zafer Partisi Sahada Güçleniyor]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - Zafer Partisi Anamur İlçe Başkanı Kutlay Sert, Alper Tahir Tuğrul’un Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Babaözü’nün danışmanı ve Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Mut ile Gülnar koordinatörü olarak atanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Zafer Partisi Anamur İlçe Başkanı Kutlay Sert, Alper Tahir Tuğrul’un Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Babaözü’nün danışmanı ve Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Mut ile Gülnar koordinatörü olarak atanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sert, Tuğrul’un yeni görevlerinin bölge teşkilatlarına önemli katkı sağlayacağını vurguladı.

“Sayın Alper Tahir Tuğrul’un, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Nihat Babaözü’ne danışman olarak atanması ve bölgemizi kapsayan koordinatörlük görevini üstlenmesi, partimiz adına son derece kıymetli bir gelişmedir.

Kendisinin bilgi birikimi, çalışkanlığı ve bölgeye olan hâkimiyetiyle partimize güç katacağına yürekten inanıyoruz. Bu görevlendirme, Anamur başta olmak üzere Bozyazı, Aydıncık, Mut ve Gülnar’daki teşkilat çalışmalarımıza büyük ivme kazandıracaktır.

Zafer Partisi olarak bölge halkımızın sesi olmaya, çözüm üreten siyaset anlayışımızı her platformda sürdürmeye devam edeceğiz. Hayırlı olsun.”

Göreve geldiği günden bu yana Anamur’da aktif saha çalışmaları, esnaf ziyaretleri ve halkla birebir temas kurarak dikkat çeken Kutlay Sert, ilçe teşkilatını genç ve dinamik kadrolarla yeniden yapılandırmaya devam ediyor. Parti politikalarının yerelde anlatılması yönündeki çabaları da Zafer Partisi Genel Merkezi tarafından takdirle karşılanıyor.

Atamanın ardından Anamur ve çevre ilçelerde saha çalışmalarının hız kazanması bekleniyor.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/07/anamur-zafer-partisi-sahada-gucleniyor-8880.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/07/anamur-zafer-partisi-sahada-gucleniyor-8880.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/07/anamur-zafer-partisi-sahada-gucleniyor-8880-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/07/anamur-zafer-partisi-sahada-gucleniyor-8880.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/anamur-zafer-partisi-sahada-gucleniyor/5841/</link>
			<pubDate>Fri, 04 Jul 2025 14:25:29 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Zafer Partisi'nde Tuğrul'a çift görev]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - Zafer Partisi’nde önemli bir görevlendirme gerçekleşti. Alper Tahir Tuğrul, Zafer Partisi Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Babaözü’nün danışmanı olarak atandı.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Zafer Partisi’nde önemli bir görevlendirme gerçekleşti. Alper Tahir Tuğrul, Zafer Partisi Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Babaözü’nün danışmanı olarak atandı.

Görevlendirme, Zafer Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Ali Şehirlioğlu tarafından yapıldı.

Tuğrul, aynı zamanda partinin Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Mut ve Gülnar ilçelerinden sorumlu koordinatörü olarak da görev yapacak.

Zafer Partisi Anamur İlçe Başkanı Kutlay Sert, Tuğral'a görevinde başarlar diledi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/07/zafer-partisi-nde-tugrul-a-cift-gorev-6768.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/07/zafer-partisi-nde-tugrul-a-cift-gorev-6768.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/07/zafer-partisi-nde-tugrul-a-cift-gorev-6768-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/07/zafer-partisi-nde-tugrul-a-cift-gorev-6768.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/zafer-partisi-nde-tugrul-a-cift-gorev/5840/</link>
			<pubDate>Thu, 03 Jul 2025 15:06:48 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Cumhur İttifakı'ndan Başkan Deniz'e cevap]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz’in Rauf Denktaş Parkı ile ilgili yaptığı açıklamaya karşı cevap hakkını kullanan Cumhur İttifakı, konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz’in Rauf Denktaş Parkı ile ilgili yaptığı açıklamaya karşı cevap hakkını kullanan Cumhur İttifakı, konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklama aynen şu şekikde:

KARAR SİYASİ DEĞİL BECERİKSİZLİKTİR!

Anamur Belediye Başkanı Sayın Durmuş DENİZ, kendi beceriksizliğini sağa sola çamur atarak örtbas etmesin. Olaylar siyasi değil, beceriksizlik ve bilgisizlikten başka bir şey değildir.

Rauf DENKTAŞ Parkı’ndaki düzenleme ve yenileme çalışmalarının durdurulması ile alakalı olarak Anamur Belediye Başkanı Durmuş DENİZ’in 20.06.2025 tarihli basın açıklamasındaki asılsız ve mesnetsiz iddialarına Cumhur İttifakı olarak cevap hakkı doğmuştur.

Anamur Belediyesi tarafından İskele Mahallesi’nde yapılan sahil düzenlemesinin tamamı, kıyı kenar çizgisinin altında kalmaktadır.

3621 sayılı Kıyı Kanunu ve ilgili mevzuatlara aykırı olduğu (Kıyı Kanunu Uygulama Yönetmeliği’nin 13, 14 ve 15. maddeleri), bu bölgenin dolgu ve uygulama imar planı bulunmadığı halde dolgu yapılarak düzenlemelere başlanmıştır.

Millet Bahçesi olarak 15.11.2022 yılında iki yıllığına tahsisi yapılan 38.000 m²’lik alan, 09.01.2025 tarihinde Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün oluru ile Millet Bahçesi yapılarak kesin tahsise dönüşmüştür. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Millet Bahçesi Rehberi’nde, Millet Bahçesi’nin “amacı, yer seçiminde uygulanacak yöntemler ve uygulamasına dair” önemle belirtilen koşulların hiçbirine burada uyulmamıştır. Şöyle ki:

a) Millet Bahçesi, “Yeşil Şehir” vizyonu olarak da bilinen büyük yeşil alan olarak tarif edilmiştir.
b) Millet Bahçesi kültürünün temel özellikleri:
– Doğaya uyumlu,
– Doğaya saygı ve en az müdahale temel yaklaşım olarak ele alınır.
c) Millet Bahçesi yer seçim kriterlerinde:
– Öngörülen alanda ele alınması gereken en önemli unsur imar durumudur.
– Park, rekreasyon, mesire, ağaçlandırılacak alan gibi kullanımları içermesi; bu doğrultuda Millet Bahçesi gösteriminde imar planında gerekli değişiklikler yapılmalıdır. (Bu bölgede imar planı değişikliği yapılmamıştır.)
– Kent bütününde yeşil akslar oluşturulması ve diğer alanlarla birlikte (koruma alanları) kent ekolojisini desteklemesi önemlidir. Ayrıca uygulama bölgesinde flora-fauna etkileşiminin nasıl olduğu ortaya konulmalıdır. (Devlet Bahçeli Parkı’nda Mersin Üniversitesi tarafından raporlanarak uygulama yapılmıştır.)

Deniz Kaplumbağalarının Korunması:
Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün 2019/10 sayılı genelgesi bu kapsamda değerlendirildiğinde, koruma-kullanma hükümlerine göre koruma bölgeleri belirlenmiştir. (Devlet Bahçeli Parkı’nda bu koruma bölgeleri Milli Parklar denetiminde yerinde tespit edilerek uygulama yapılmıştır.)

a) Üreme mevsimi olan Mayıs ayında her türlü motorlu taşıt engellenmelidir.
b) 3621 sayılı Kıyı Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği’nin 13 ve 14. maddelerinde tanımlanan a, b, c bentleri yuvalama alanlarında kum hareketliliğini engellemeyecek düzeyde projelerin, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın görüşleri doğrultusunda yapılmasını şart koşar.
c) Yuvalama alanlarının korunması açısından İl Müdürlüklerince yerinde inceleme çalışmaları yapılmalı; olumsuz faaliyetler Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na raporlanarak gönderilmelidir. (Devlet Bahçeli Parkı’nda uygulama, Milli Parklar tarafından raporlamalar ve denetimler çerçevesinde gerçekleştirilmiştir.)
d) Taraf olduğumuz uluslararası sözleşmeler ve 2872 sayılı Çevre Kanunu çerçevesinde deniz kaplumbağalarının yaşam ortamlarının korunması açısından tedbir alınmalıdır.

Genelgede belirtilen:
– Koruma bölgesi, kıyı çizgisinden itibaren 65 metrelik alanı kapsamaktadır. (İskele Mahallesi’ndeki düzenlemesi yapılan parkta kıyı çizgisinden yaklaşık 45 metrelik alanda uygulama yapılmaktadır.)

Özetle belirtilecek olursa:

Kıyı Kanunu ve uygulama yönetmeliğine uygun olmadan, çalışmalar kontrolsüz bir şekilde başlanmıştır.

Tahsis amacı olan Millet Bahçesi kavramı ve uygulamasına dair herhangi bir işlem yapılmadan, amacının dışında fiziki ve fiili çalışmalar yapılmıştır.

Deniz Kaplumbağasının Korunmasına dair yönetmelik hükümleri yerine getirilmemiştir.

Kıyı Kanunu Uygulama Yönetmeliği’nin 13 ve 14. maddelerinde belirtildiği şekilde herhangi bir onaylı imar planı bulunmamaktadır. Millet Bahçesi yapım esaslarında da onaylı imar planı gerekmektedir. Kısacası onaylı plan olmadan bisiklet yolları, millet kıraathanesi ve millet bahçesi yapılamaz.

Devlet Bahçeli Parkı için 18.09.2012 tarih ve 14658 sayılı olur ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca uygulama imar planı onaylanmıştır.

Yönetmelik ve plan hükümlerinde belirtilen kurumlardan görüşler alınmıştır.

Devlet Bahçeli Parkı’nda, Deniz Kaplumbağalarının Korunmasına dair yönetmelikte belirtilen çekme mesafeleri Milli Parklar kontrolünde yapılmıştır. Yine yönetmeliğin yönlendirdiği şekilde bölgenin ekolojik dengesi ve doğal yapısının tespiti açısından Mersin Üniversitesi tarafından flora-fauna raporu düzenlenerek uygulama yapılmıştır.

Anamur Belediye Başkanı Sayın Durmuş DENİZ, Rauf DENKTAŞ Parkı’nın haksız ve hukuksuz bir şekilde, hatta siyasi baskı ve beklentilerle durdurulduğunu basın açıklamasında belirtmiştir. Kanunlardan bihaber Sayın Belediye Başkanı’na yukarıda parkın durdurulma sebeplerinin hukuki boyutu açıklanmıştır.

Ayrıca siyasi baskı ve beklentilere yönelik iddialara cevaplarımız şunlardır:

2019 yılında, o dönemin Cumhur İttifakı Anamur Belediye Başkanı Sayın Hidayet KILINÇ, Karaağaç bölgesinde piknik ve mangal alanı yapmak için çalışmalara başlamıştır. Maalesef çevreci adı altında marjinal gruplar ve o dönemin CHP İlçe Başkanı Sayın Durmuş DENİZ ve CHP Belediye Meclis Üyeleri, eylem ve söylemleri ile yapılan hizmeti engellemişlerdir. Çevre platformu mahkemeye başvurmuştur. Ardından mahkemece yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir.

Cumhur İttifakı belediyesi olmamız, yüce mahkemenin üstünde olmamız demek değildi ve karar neticesinde parkta yapılan çalışmalar durdurulmuştur. Çalışmaların durmasıyla yetinilmemiş, Anamur’a değer katacak proje çöpe atılmış, sahil eski hâline döndürülmek zorunda kalınmıştır.

Ayrıca, dönemin Belediye Başkanı Sayın Hidayet KILINÇ hakkında “görevi kötüye kullanma” suçundan Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış, iddianame düzenlenerek Sayın Başkan hakkında 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştır. Anamur Belediyesi’ne kesilen 180.000,00 TL idari para cezası da Sayın Hidayet KILINÇ’a rücu edilebilir.

Tüm bu süreçlerin ardından Sayın Başkan, birilerini suçlamak yerine nerede hata yapıldığını araştırmış ve pes etmemiştir. Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden bir profesör ve iki doçenti Anamur’da 10 gün misafir ederek 175 sayfalık rapor hazırlatmıştır. Ayrıca Ankara Bilim Kurulu’ndan da bir heyet ilçemize davet edilmiş, onların da görüşleri rapor halinde alınmıştır. Bu raporlar Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sunulmuştur.

Sonuç olarak Devlet Bahçeli Parkı yapılırken, tüm uluslararası sözleşmelere, çevre kanunlarına ve kıyı koruma kanunlarına uygun hareket edilmiştir. 1 Ekim’de başlayıp 1 Mayıs’ta tamamlanacak şekilde çalışma planlaması yapılarak, gece gündüz belediye personeli ile canhıraş çalışılmış ve Devlet Bahçeli Parkı 1. ve 2. etap olarak Anamur’umuza Cumhur İttifakı Belediyesi tarafından kazandırılmıştır. Bu çalışmalarla hem Anamur halkına mahcup olunmamış, hem de Cumhur İttifakı’nın gücü ve hizmet aşkı ortaya konulmuştur.

Devlet yönetmek, belediye yönetmek çocuk oyuncağı değildir. Bu ülke kanunlarla yönetiliyor; Cumhur İttifakı da olsa, kimse kanunların üstünde değildir.

Anamur Belediye Başkanı Sayın Durmuş DENİZ, kendi beceriksizliğini sağa sola çamur atarak örtbas etmesin. Olaylar siyasi değil, beceriksizlik ve bilgisizlikten başka bir şey değildir.

Sayın Başkan, 1 Ekim 2025 tarihinde çalışmaların tekrar başlayacağını basın açıklamasında belirtmiştir. Buradan sormak isteriz: Çalışmaların durdurulması siyasi baskılar sonucuysa, 1 Ekim 2025 tarihinde hükümet mi değişecek de çalışmalara başlayacaksınız? Kendi kendinizi ele vermekte ve itiraf etmektesiniz. Demek ki 1 Mayıs ile 1 Ekim arası çalışmaların durması siyasi değil, kanuni bir zorunluluk.

Bir belediye başkanı kendi akrabasını, yani baldızını imar müdürü yaparsa; liyakata, bilgiye ve tecrübeye önem vermezse, bu tür yanlışlarla karşı karşıya kalmaya mahkûmdur. Önemli bir başka husus ise, Ekim ayında başlanan ve hazır vaziyette sadece çevre düzenlemesi yapılacak olan parkta geçen 7 ayda hiçbir şey yapılmamış olmasıdır. Bu süreçte sahile beton dökmek ve duvar örmekten ileri gidilememiştir.

Belediye Meclis Toplantısı’nda Büyükşehir Belediye Meclis Üyemiz Sayın Orhun YILDIZ, park ile ilgili olarak Mayıs ayında çalışmaların tamamlanmasının yasal zorunluluk olduğunu, turizm sezonunda halkın mağdur edilmemesi gerektiğini ifade etmiş; Sayın Belediye Başkanı da 15 Mayıs’ta çalışmaların tamamlanacağını söylemiştir. Ancak Sayın Başkan sözünü tutmamış, çalışmaları tamamlayamayacağını anlayınca da birilerini suçlamaya ve kendi beceriksizliğini örtbas etmeye yönelmiştir.

Üzüldüğümüz nokta, Sayın Anamur Belediye Başkanı’nın tüm bu yaşananlardan dolayı değerli Anamur halkından özür dilemek yerine, suçu başkalarına atmaya çalışmasıdır. Yaz sezonunda Anamur halkı mağdur edilmiştir, esnaflarımız mağdur edilmiştir.

Anamur Belediye Başkanı’nın görevi, Anamur’un kültür ve turizmini artıracak değerleri koruyup yüceltmektir. Yasalar ile korunan bu değerleri (Caretta Caretta doğal yaşam alanı, kum zambakları) kanun tanımadan bertaraf etmenin faturasını Cumhur İttifakı’na kesemezsiniz.

Burası muz yetişen bir yer ama muz cumhuriyeti değil.
Sayın Başkan eğer gerekli yardımı tarafımızdan isterse, yol göstermeye ve gerekli hukuki ve siyasi desteği vermeye hazırız.

Burak BULUT
AK Parti Anamur İlçe Başkanı

Mehmet YAYLA
MHP Anamur İlçe Başkanı
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/06/cumhur-ittifaki-ndan-baskan-deniz-e-cevap-5698.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/06/cumhur-ittifaki-ndan-baskan-deniz-e-cevap-5698.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/06/cumhur-ittifaki-ndan-baskan-deniz-e-cevap-5698-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/06/cumhur-ittifaki-ndan-baskan-deniz-e-cevap-5698.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/cumhur-ittifaki-ndan-baskan-deniz-e-cevap/5831/</link>
			<pubDate>Wed, 25 Jun 2025 17:55:59 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[CHP'li Kürşat Dizdar, ilçe başkanlığına adaylığını açıkladı]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - Cumhuriyet Halk Partisi Anamur İlçe Başkan Adayı Emekli Astsubay Kürşat Dizdar, basın mensuplarıyla bir araya gelerek projelerini basınla paylaştı.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Cumhuriyet Halk Partisi Anamur İlçe Başkan Adayı Emekli Astsubay Kürşat Dizdar, basın mensuplarıyla bir araya gelerek projelerini basınla paylaştı.



Gerçekleşen basın toplantısında, projelerini basınla paylaşan Cumhuriyet Halk Partisi Anamur İlçe Başkan Adayı Kürşat Dizdar, küskünlükleri, kırgınlıkları ortadan kaldırarak birlik beraberlik içerisinde bir yönetim anlayışı hedeflediklerini ifade etti.

Dizdar, toplantıda aynen şu konuşmayı yaptı:

Değerli basın emekçileri ve saygıdeğer misafirlerimiz, Cumhuriyet Halk Patisi Anamur İlçe Başkan adayı olarak hepinize hoş geldiniz diyerek, buraya kadar gelerek bizlere zaman ayırdığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

Ben, Kürşat DİZDAR 1971 yılında Anamur’da doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Anamur’da tamamladıktan sonra 1989 yılında Tuzla Piyade Meslek Yüksek Okuluna Astsubay Askeri Öğrenci olarak başlayıp, yurdumuzun değişik bölgelerinde 23 yıl Astsubay olarak görev yaparak 2013 yılında emekli oldum. Görev yaptığım süre içerisinde Anadolu Üniversitesi işletme fakültesinden mezun oldum. Emekli olduktan sonra Cumhuriyet Halk Partisine üye olduktan sonra 2024 yılında delege seçilerek, aynı yıl içerisinde Cumhuriyet Halk partisi Anamur İlçe Kongresinde yönetime seçilerek 1,5 yıl Eğitim Sekreterliği görevinde bulundum. Evli ve 1 kız çocuk babasıyım. 

Anamur’un güzide basın emekçileri, bugün buraya dalları ülkemizin her köşesini saran, yaprakları her bir insanımızın umudu, ülkemizin 101 yıllık ulu çınarı olan Cumhuriyet Halk Partisi, Anamur İlçe Başkanlığı adaylığım nedeniyle sizlerle bir aradayız.08 Mart 2025 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Anamur ilçe başkan adaylığımı açıklamıştım. Bugün sizlerle bir araya gelmemizin amacı, ilçe başkanı adayı olarak yapacağımız ve yapmak istediğimiz fikir, eylem ve projeleri sizlerle paylaşmaktır.  

Türkiye’miz olarak içinden geçtiğimiz olağan üstü süreçte 21. Olağan üstü Genel kongremizde rekor oy alarak, güven tazeleyen Genel Başkanımız Sayın Özgür ÖZEL’i tebrik eder, Genel Başkanımızın liderliğinde, yerel seçimlerde Türkiye’nin birinci partisi olan Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşımak için bir nefer gibi çalışacağımızın bilinmesini isteriz.

Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı adayı olan, yapılacak olan ilk genel seçimde Cumhurbaşkanımız olacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İMAMOĞLU’na, çalışma ekibine, Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkanlarına ve yerel yönetimlerine karşı yapılan haksız, hukuksuz, mesnetsiz olarak tutuklanmalarını kınıyor, biran önce özgürlüklerine kavuşmalarını istiyorum. Adaletin er ya da geç tecelli edeceğine olan inancımız tamdır.

Biz, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün emanetini taşımanın yanında üyelerimizin, yurttaşlarımızın gelecek hayalini hedefimiz sayan, onların kaygılarını, korkularını bilen anlayan ve bu yükü sırtımızda taşıyanlar olarak bu göreve talibiz.

Bizler için, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ilkeleri, Altı Ok programı ve bunlara gösterdiğimiz sadakat, tarihsel birikimimize duyduğumuz saygının ifadesi olduğu gibi, özgüvenli siyasetin temeli, geleceğimize ışık tutan bir rehber, doğru yolu gösteren pusulamızdır.

Bizler, Anamur’ da yeni bir hikâyeye başlamak için buradayız. Bizim hikâyemiz, kararlılık taşıyan, çalışan, üreten, okuyan, soran, sorgulayan gençlerin, kadınların, insanların hikâyesi olacaktır.

Bizler, Üyelerimizin, delegelerimizin, Anamur gençliğinin ve halkının sesini duymazdan gelmeyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi Anamur İlçe Örgütünün, Umutsuzluğa kayıtsız kalmayacak delegeleri ve üyeleri var.  Bizler altı okumuzdan mahcup olmayacak, cesur davranacak, sokaktan ve meydandan korkmayacak, bir yönetim anlayışını kazandırmak için adayız.. 

Bizler, üyelerimiz arasında ki tanışma ve dayanışma için  ve Anamur halkının  sosyal, kültürel ve eğitim açısından kalkınması için her türlü sosyal faaliyetlere desteğimizi ve katkımızı sunacağız.

Bizler, partililerimizle ve Anamur halkıyla  bir yola çıkmak istiyoruz.. Bu yolculuk, tüm partililerimizle fikir, eylem, düşüncelerin ifade edilmesine fırsat ve zemin hazırlayacak olan bir uzlaşı yolu olacaktır. 

Üyelerimizin sesine kulak vererek siyaset anlayışımızı değiştirmeliyiz. Alacağımız sorumlulukların farkında olarak,  bu sıkıntıları üyelerimizin desteği ile ortadan kaldıracağız.

Seçilerek İlçe yönetimini oluşturduğumuz zaman, yönetim kurulunu, denetleyebilen, yönlendirebilen açık, şeffaf, katılımcı, sınırlayabilen ve iletişim kanallarını açık tutarak örgütümüzü yöneteceğiz.

Örgütümüzün değerli üyelerinin bilgisinden, donanımlarından, yönlendirmesinden yararlanarak, karar alma süreçlerine katkı yapmasını sağlayarak, üyelerimizi kırmadan, küstürmeden, fikirlerini açık bir şekilde ifade edebileceği, kucaklayıcı ortak bir dil kullanarak üyelerimizle birlikte yönetmek istiyoruz.

Bizler kongre süreci ve sonrasında tüm üyelerimizin aktif katılımıyla, sağduyunun, demokratik kuralların ve teamüllerin egemen olduğu bir süreç istiyor,  bunun olması için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. Kongre süreci ve daha sonraki süreçlerde parti tüzüğü ve yönetmeliklerine bağlı kalarak tüm üyeleri kucaklayan, şeffaf bir yönetim anlayışı geliştirmek istiyoruz. Bunları yaparken üyelerimizin partiye olan aidiyet, partili olmanın verdiği öz bilinç ve güvenin artarak devam etmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

 Bizler partimizin gelişmesi, belirlenen, yapılan eylemlerin değerlendirilmesi ve yeni politikalar belirlenebilmesi için her yılsonunda üyelerimiz içerisinde memnuniyet anketleri yaparak,  üyeler tarafından, yönetimin öz değerlendirme ve özeleştirisinin yapılması, saydamlık ve hesap verilebilirliğin partiye yerleştirilmesini ve gelenekselleşmesini sağlayacağız.

Bir kez daha belirtmek istiyorum ki; hiç birimiz kibrimizle, egomuzla, hırsımızla kendimizi yürüdüğümüz yoldan ulu görmeye haklı değiliz. Yolu açık tutmak, gençlere, kadınlara, annelere, babalara, işçilere, çiftçilere, esnaflara, tüm üyelerimize ve Anamur halkına yol açmak, yolu açık tutmak sorumluluğumuz ve görevimiz olacaktır.

Bizler parti içerisinde birliği sağlayarak kabul gören politikalar üretmeye devam edersek yerelde iktidarda kalmaya devam etmememiz için hiç bir neden yoktur.  

Biliyoruz ki, bizler üyelerimizin sayıları kadar, fikir, eylem ve geri bildirimlerinin olmasıyla daha güçlüyüz. 

Değerli basın emekçileri ve misafirlerimiz, bütün bu belirttiğimiz konularla birlikte Cumhuriyet Halk Partisine hizmet etmek amacıyla Cumhuriyet Halk Partisi Anamur İlçe Başkanlığına adayım.    

Buraya kadar gelip bizlere zaman ayırdığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür eder saygılar sunarım.

ANAMUR İÇİN, DEĞİŞİM VE YENİLİK İÇİN HAZIRIZ.

HEP BİRLİKTE BAŞLIYORUZ.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/04/chp-li-kursat-dizdar-ilce-baskanligina-adayligini-acikladi-1565.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/04/chp-li-kursat-dizdar-ilce-baskanligina-adayligini-acikladi-1565.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/04/chp-li-kursat-dizdar-ilce-baskanligina-adayligini-acikladi-1565-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/04/chp-li-kursat-dizdar-ilce-baskanligina-adayligini-acikladi-1565.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/chp-li-kursat-dizdar-ilce-baskanligina-adayligini-acikladi/5748/</link>
			<pubDate>Fri, 11 Apr 2025 18:41:09 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Anamur'da Ekrem İmamoğlu'na 9 bin 178 oy]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - Anamur'da CHP'nin Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için düzenlediği ön seçimde Ekrem İmamoğlu, toplam 9 bin 178 oy aldı.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[

Anamur'da CHP'nin Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için düzenlediği ön seçimde Ekrem İmamoğlu, toplam 9 bin 178 oy aldı.

CHP Anamur İlçe Örgütü’nün organize ettiği seçimde, parti üyesi 3 bin 921 kişinin sandığa giderek oy kullandığı açıklandı.

Dayanışma sandığında ise 5 bin 257 kişinin oy kullandığı belirtildi. Toplam oy sayısı 9 bin 178 oldu.

 
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/03/anamur-da-ekrem-imamoglu-na-9-bin-178-oy-1088.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/03/anamur-da-ekrem-imamoglu-na-9-bin-178-oy-1088.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/03/anamur-da-ekrem-imamoglu-na-9-bin-178-oy-1088-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/03/anamur-da-ekrem-imamoglu-na-9-bin-178-oy-1088.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/anamur-da-ekrem-imamoglu-na-9-bin-178-oy/5707/</link>
			<pubDate>Mon, 24 Mar 2025 17:51:28 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Başkan Deniz: Hak, hukuk ve adalet için birlikteyiz]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Durmuş Deniz, partisinin, Cumhuriyet ve Demokrasi Yürüyüşü programında konuştu.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Partisinin, Cumhuriyet ve Demokrasi Yürüyüşü programında konuştu. Başkan Deniz, şunları kaydetti:

Bu akşam burada, 81 il ve 922 ilçe ile birlikte, ülkemizin geleceği için toplanmış bulunuyoruz. Hak, hukuk, adalet için, güven içinde huzurlu yaşamak için, yoksulluktan, yolsuzluktan, yasaklardan arınmış bir ülkede yaşamak için bir araya geldik.

Bugünkü iktidar sahipleri, ülkeyi kötü yönettikleri gibi, bu kötü yönetimlerinin yaşamları boyunca sürmesini istiyorlar. İktidarlarını sürdürebilmek için de karşılarına çıkıp sandıkta yarışmak isteyen, milletin sevgisini kazanmış güçlü rakiplerini her türlü hukuksuz çabayla yok etme gayreti içindeler.

Ancak bilinmelidir ki muhalefeti susturma, toplumu korkutarak sindirme çabası ülkeye büyük zarar vermektedir. Dünyanın gözünde ülkemiz çok kötü görünmekte, ekonomi ise giderek geriye gitmektedir.
Son beş günde borsa çökmüş, döviz ve altın fırlamış, devlet kasasından 26 milyar dolar eksilmiştir. Kaybeden, yoksul halkımız olmuştur. Esnafımız, köylümüz, işçimiz, emeklimiz olmuştur.

Devleti yönetenleri hırstan uzak, aklıselim olmaya çağırıyorum.
Suni gündemler yaratarak vatandaşın gerçek sorunlarından uzaklaşamazsınız! Gerçek sorun, ekonomik sorundur. Çözebilecekseniz onunla uğraşın.

Bu ülkede diploma sorunu elbette var. Ama kimin diploması sorun biliyor musunuz? Okulunu emek vererek kazanmış, başarıyla bitirmiş, diplomasını almış ama işsiz gençlerimizin diploması sorun! Onların sorununa çare bulun.

Son günlerde yaşananlar; Cumhurbaşkanlığı seçimini kesin kazanacak, milyonlarca vatandaşın sevgisini ve güvenini kazanmış Sayın Ekrem İmamoğlu’nun önünü her türlü hukuksuz çabayla kesme gayretidir.
Toplumun güvenini kazanmış, başarılı belediye başkanlarının yerine kayyum atama girişimidir.

Buradan haykırıyoruz: Hukuksuz görevden almaları kınıyoruz! Biz yalnızca CHP’li belediyelerin değil, tüm hukuksuzluğa uğrayanların yanındayız.
Bu hukuksuzluklar sürdükçe de anayasal hakkımız olan sokaklarda, meydanlarda direnme hakkımızı kırmadan, dökmeden sürdüreceğiz.

Bugün tutuklanan yalnızca Ekrem İmamoğlu değil, Türk milletinin iradesidir.
Hapse atılan; gençlerin umudu, vatandaşın huzuru ve demokrasidir.
Tutuklanan, halkın ta kendisidir.

Türk milleti, kişiye ve duruma göre değişen taraflı yargıdan büyüktür!
Yılgınlık yok, mücadeleye devam edeceğiz.

“Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür, ve bir orman gibi kardeşçesine… Bu hasret bizim.”

Ancak her türlü engellemeye, tehditlere rağmen beş gündür sokaklarda olan gençlerin ve vatandaşların mücadelesi yalnızca İmamoğlu’na ya da diğer belediye başkanlarına yapılan hukuksuzlukları protesto etmek için değildir.
Bu mücadele, ülkemizin geleceği, halkımızın hak, hukuk ve demokrasi içinde güvenle yaşama isteğidir.
Yoksul halkımızın zenginleşmesi, huzursuz ortamın huzura kavuşması arzusudur.
Herkesin işi ve aşı olması içindir.

Her zaman sevgiyi, birlik ve beraberliği savunacak, barışçıl mücadele içinde olacağız.
Daha güzel, daha adaletli günlere kavuşmak için, tüm yurtta olduğu gibi burada da hak, hukuk ve özgürlük mücadelemiz sürecek. Ancak kırmadan, dökmeden.

Bana inanıp güvendiniz, büyük bir oy farkıyla seçtiniz. Ben de size inanıyor ve güveniyorum. Adaletten, hukuktan yana hep yanınızda olacağım.

Sizlerden bir isteğim var:
Bu zor günlerde, ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Yüce Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni tekrar tekrar okuyalım.

“Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!”
Her şey çok daha güzel olacak!

Katılımınız için teşekkür ediyorum. Sevgiyle kalın.

Durmuş Deniz
Anamur Belediye Başkanı

[ilgili-haber=5705]
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/03/baskan-deniz-hak-hukuk-ve-adalet-icin-birlikteyiz-3566.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/03/baskan-deniz-hak-hukuk-ve-adalet-icin-birlikteyiz-3566.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/03/baskan-deniz-hak-hukuk-ve-adalet-icin-birlikteyiz-3566-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/03/baskan-deniz-hak-hukuk-ve-adalet-icin-birlikteyiz-3566.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/baskan-deniz-hak-hukuk-ve-adalet-icin-birlikteyiz/5706/</link>
			<pubDate>Mon, 24 Mar 2025 16:01:58 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[CHP'den basın açıklaması]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - CHP Anamur İlçe Başkanlığı'nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması kapsamında basın açıklaması yapıldı.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[CHP Anamur İlçe Başkanlığı'nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması kapsamında basın açıklaması yapıldı.

İlçe başkanlığında düzenlenen basın açıklamasına CHP İl Başkan Yardımcısı Turabi Yeşilçayır, CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı, Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Kadın Kolları İlçe Başkanı Elvan Tüfenk, Gençlik Kolları Başkanı Güven Bulut, meclis üyeleri, yönetim kademesinde yer alan üyeler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve partililer katıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Türkiye, halkın seçme ve seçilme hakkını, halkın iradesini ve seçtiklerini hedef alarak siyasi ömrünü uzatmaya çalışan Erdoğan iktidarının büyük siyasi saldırısıyla güne başladı. Erdoğan ve çevresindeki dar çıkar grubu halkın seçme ve seçilme hakkına açık bir darbe girişiminde bulunmuştur. Bu, millete topyekun bir saldırıdır. 

Ülkemizde yapılan son seçimde halkın iradesiyle Cumhuriyet Halk Partimiz Türkiye’nin birinci partisi olmuştur. Milletin iradesiyle yükselen bu büyük güç, halkçı belediyecilik anlayışıyla, ön seçim kararlılığıyla, şeffaf ve adil yönetim ilkeleriyle iktidarın korkulu rüyası haline gelmiştir. Ve şimdi, seçimle kazanamayacaklarını anlayanlar, zorbalığa başvurmaktadır! Hedef alınan yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi değil, milletin ta kendisidir.

Erdoğan’ı sandıkta 4 kez yendiği için defalarca iktidarın saldırılarının hedefi olan Cumhurbaşkanı Ön Seçim Adayımız, Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve İstanbul’daki çalışma arkadaşları, belediye başkanlarımız, yol arkadaşlarımız, gazeteciler, fikir insanları, toplumun her kesiminden yurttaşlar bu sabah itibariyle gözaltına alınmıştır.

BU BİR DARBEDİR!

Milletin yerine karar vermek, halkın iradesinin yerine geçmek ya da ona engel olmak için güç kullanmak darbedir. Şu anda bir sonraki cumhurbaşkanını milletin belirlemesine engel olmak üzere bir güç devrededir. Bu güç, ülkeyi kendi iktidarı için rehin almak isteyen dar ve küçük bir çıkar grubudur. Bu güç bertaraf edilmezse, 86 milyon vatandaşımızın can ve mal güvenliği kalmayacak, ülkemiz felakete sürüklenecektir.

Aynı şekilde, her türlü pervasızlığı kendine hak gören bu siyasi azınlık, bu sabah itibariyle Cumhuriyetimizin 100 yılı aşan temel ilkelerini ve işleyişini askıya almak ve çok partili demokrasi hayatımızı yok etmek için de harekete geçmiş durumdadır.

Değerli yurttaşlarımız,

Ekrem İmamoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi, adalet ve demokrasi talep eden herkesin ortak sesi, ortak nefesidir, ortak iradesidir.

Bu mücadele, sadece Ekrem İmamoğlu’nun, sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin mücadelesi değildir! Bu, 86 milyonun geleceğine sahip çıkma mücadelesidir!

Bugün de Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi ve 86 milyonluk büyük milletimiz bu darbenin karşısında sağlam ve dirayetli bir şekilde durmaktadır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidarın kumpaslarına dün boyun eğmediğimiz gibi bugün de boyun eğmiyoruz. Siyaseti iktidarın istediği sınırlarda yapmadık, yapmıyoruz.

Ekrem İmamoğlu milletimize emanettir.  Esas güç millettir ve en sonunda mutlaka millet kazanacaktır... Hiç şüphe yok ki yine öyle olacaktır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak gücümüzü milletimizden ve Cumhuriyetimizden alıyoruz. Kararlıyız. Boyun eğmiyoruz.

Milletin iktidarının müjdesini veriyoruz.

Ülkeyi rehin almaya çalışanlara sesleniyoruz:

Sandıktan kaçmayın! Mertçe mücadele edin!

Ve buradan bütün milletimize sesleniyoruz, bütün Cumhuriyet sevdalılarını çağırıyoruz,

23 Mart’ta ön seçim sandıklarında buluşalım. Oylarımızla, irademizle, örgütlü gücümüzle, bu hukuksuzluğa dur diyelim!

Her şey çok güzel olacak!

Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/03/chp-den-basin-aciklamasi-9700.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/03/chp-den-basin-aciklamasi-9700.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/03/chp-den-basin-aciklamasi-9700-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/03/chp-den-basin-aciklamasi-9700.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/chp-den-basin-aciklamasi/5704/</link>
			<pubDate>Thu, 20 Mar 2025 13:48:18 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Anamur Halkı Başkan Deniz'den memnun]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - CHP Genel Merkezi geçtiğimiz günlerde, 31 Mart 2024 yılında yapılan Mahalli İdareler Seçimleri’ni kazanan belediyeler için memnuniyet anketi yaptırdı.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[CHP Genel Merkezi geçtiğimiz günlerde, 31 mart 2024 yılında yapılan Mahalli İdareler Seçimleri’ni kazanan belediyeler için memnuniyet anketi yaptırdı. Anket sonuçları özel olarak Belediye Başkanlarına teslim edildi.

Anamur’da da 2024 yılında yapılan Mahalli İdareler Seçimleri’ni yüzde 57.73 oy oranı ile kazanan CHP’li Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz için yapılan anketten yüzde 65 memnuniyet çıktı. 

Anamur’da 52 mahallede 1275 kişi ile yapılan bilgisayar destekli telefon anketine katılan AK Partili seçmenlerin de yüzde 54 oranında başkanın çalışmalarından memnun olduğu ortaya çıktı.

Sonuçlara göre, CHP’lilerin yüzde 84’ünün, İYİ Partililerin yüzde 59’unun, MHP’lilerin yüzde 39’unun diğer partililerin yüzde 62’sinin, Anamur genelinde ise halkın yüzde 65’in Başkan Deniz’den memnuniyet duyduğu sonucu ortaya çıktı.

Ankete göre memnuniyet oranı yüzde 80 ile öğrenciler ilk sırada memnun olurken, bunu yüzde 69 ile kadınlar, yüzde 67 ile emekliler, yüzde 58 ile kamu çalışanları izledi. 
     
Belediye Başkanlığının henüz birinci yılında olmasına rağmen çıkan anket sonuçlarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, “Göreve gelişimizin henüz birinci yılında, belediyemizin mali ve idari yapısını belli bir disipline getirmeye çalıştığımız dönemde ortaya çıkan yüzde 65’lik memnuniyet seviyesi bizleri son derece mutlu etti. Bizlere inanan, güvenen ve desteğini esirgemeyen değerli hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz çalışmalar ve hayata geçireceğimiz projelerle yüzde 65 olan halk desteğini çok daha yukarılara çıkartacağız. 

Bizden önce iyi yönetilemeyen, özellikle ekonomik olarak kontrolünü kaybetmiş durumda bulunan Anamur Belediyesi’nde yönetimde olduğumuz 1 yıllık süre içerisinde bile birçok hizmeti hayata geçirdik. 

20 günlük belediye başkanı iken Halk Kafe’yi açarak vatandaşlarımıza uygun fiyatlı ve güleryüzlü hizmet vermeye başladık. 

Göreve geldiğimizde ödenemez duruma gelmiş olan önceki dönem belediye borçlarının yarısından fazlasını ödedik. 

Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimizle 56 mahallemizde ve onlarca yaylamızda yol açma ve düzenleme çalışmaları gerçekleştirdik.

Sosyal ve kültürel faaliyetlerde rekor kırdık. Anamur Belediyesi’nin son 5 yılda yaptığı etkinliklerin çok daha fazlasını 1 yıl içerisinde gerçekleştirdik. 

82 Sosyal Tesisleri, Pullu Tabiat Parkı gibi sosyal tesislerimizi daha verimli işleterek hem müşteri memnuniyetini arttırdık hem de kar eder duruma getirdik.  

Katıldığımız yurt içi ve yurt dışı fuarları ve ziyaretler ile ilçemizin doğal, tarihi ve turistik değerlerini anlattık, turizmin gelişmesi için mücadele edip, tanınırlığını arttırdık.

Sahilimizin en büyük yeşil alanı olan Rauf Denktaş Parkı’nda düzenleme çalışmaları başlattık. Çalışmalar tamamlandığında 45.000 metrekare içerisinde vatandaşlarımızın rahat bir nefes alabileceği içerisinde çok güzel sosyal donatıların bulunacağı güzel bir ortam oluşturacağız.

Atatepe Teras Kafe’yi belediyemizin bünyesine dahil ettik. İlçemizin en güzel lokasyonlarından birisi olan Atatepe’de yapacağımız düzenleme çalışmaları ile Atatepe Halk Kafe’yi vatandaşlarımızın hizmetine açacağız.

Uluslararası sporculara hizmet verecek yamaç paraşütü pisti yaptık, ikincisini de yapacağız.

Çalışmaları süren Düğün salonlarını en kısa sürede hizmete açarak halkımızın ucuz maliyetle düğün yapmalarını sağlayacağız.

Deneme çalışmalarını tamamladığımız muz ve yeşil atıklarından gübre ve hayvan besin maddesi üretme fabrikasını kısa zamanda hizmete açacağız.

Geri dönüşüm toplama, ayrıştırma, değerlendirme işletmemizi yakın tarihte belediye bünyesinde faaliyete geçireceğiz.

Kısacası, 1 yıl içerisinde bir taraftan idari ve mali düzenlemeleri yaparken diğer taraftan birçok hizmeti de hayata geçirdik. Buradaki 7 puanlık artışın nedeni gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ve vatandaşlarımıza karşı sergilediğimiz güzel davranışlar olduğunu düşünüyorum. Belediyede kapımız her zaman, herkese açık kaldı. Vatandaşımızın derdini samimi olarak dinleyip, ayırım yapmadan çare bulmaya çalıştık. 

Acı gününde, düğününde, hastalığında sevincinde yanında olduk.

Bugüne kadar olduğunu gibi bundan sonra da çalışmalarımızı sürdürecek, Marka Kent Anamur hayalimizi beraber gerçekleştireceğiz.

Biz seçim öncesi 5 yıl boyunca söylemlerimizle ve davranışlarımızla Anamur İttifakını kurarak yüzde 58’e yakın bir oyla seçildik. Seçildikten sonra da siyasi bir ayrım yapmadan her bir vatandaşımıza hizmet ulaştırarak vatandaşlarımızın bize verdiği desteği yüzde 7 daha arttırarak yüzde 65’lere kadar çıkarmışız. Tüm hemşehrilerimize taktirleri için teşekkür ediyorum." dedi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/03/anamur-halki-baskan-deniz-den-memnun-9919.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/03/anamur-halki-baskan-deniz-den-memnun-9919.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/03/anamur-halki-baskan-deniz-den-memnun-9919-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/03/anamur-halki-baskan-deniz-den-memnun-9919.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/anamur-halki-baskan-deniz-den-memnun/5699/</link>
			<pubDate>Fri, 14 Mar 2025 21:03:06 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Kürşat Dizdar adaylığını açıkladı]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - E. Astsubay Kürşat Dizdar, Cumhuriyet Halk Partisi Anamur İlçe Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Kürşat Dizdar, Cumhuriyet Halk Partisi Anamur İlçe Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Dizdar, Cumhuriyet Halk Partisi Anamur İlçe Başkanlığına adaylığıyla ilgili bir açıklama yaptı. Dizdar açıklamasında şunları söyledi: "Anamur halkımızın ve tüm üyelerimizin huzurunda bir daha belirtmek istiyorum ki; hiçbir zaman kibirimle, egomla, hırsımla kendimi yürüdüğüm yoldan ulu görmeye haklı değilim. Yolu açık tutmak, gençlere, kadınlara, tüm üyelerimize yol açmak, yolu açık tutmak sorumluluğum ve görevimdir.

Üyelerimizin, delegelerimizin, Anamur gençliğinin ve halkının sesine kayıtsız kalamam. Umutsuzlığa seyirci kalmayacak delegelerimiz var. Altı okumuzdan gurur duyacak, cesur olacak, sokaktan ve meydandan çekinmeyecek bir yönetim anlayışına hızla evrilmek zorundayız.

Hiçbirşey olmamış gibi davranılmasına özeleştiri yapılmamasına ve kişisel çıkarların ön planda tutulmasına yönetimimle birlikte asla müsaade etmeyeceğim.

Bu nedenle önümüzdeki tarihlerde yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi Anamur İlçe Başkanlığına adaylığımı açıklıyorum."
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/03/kursat-dizdar-adayligini-acikladi-5128.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/03/kursat-dizdar-adayligini-acikladi-5128.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/03/kursat-dizdar-adayligini-acikladi-5128-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/03/kursat-dizdar-adayligini-acikladi-5128.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/kursat-dizdar-adayligini-acikladi/5693/</link>
			<pubDate>Sat, 08 Mar 2025 17:55:09 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[CHP Mersin'den açıklama]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Örgütü, bugün yaşanan olaylara ilişkin açıklama yaptı. ]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Örgütü, bugün yaşanan olaylara ilişkin açıklama yaptı. 

CHP Mersin İl Örgütü'nden yapılan açıklama aynen şu şekilde:

Basın ve Kamuoyuna

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Mersin Eğitim Akademisi kapsamında, 14 Şubat 2025 tarihinde saat 19.00’da Mersin Suphi Öner Öğretmenevi’nde “Nesil Meselesi- Ekranların Emzirdiği Evlatlar- Evlat Nöbetleri “isimli seminerde Erem Şentürk isimli kişi konuşmacı olarak davet edilmiştir. Bu programa ilişkin davet Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sosyal medya sayfalarında da yer almaktadır.

Erem Şentürk isimli kişinin gerçekleştirdiği yayınlarda ve katıldığı programlarda Milli Eğitim müfredatına, Türk Milli Eğitim mevzuatına aykırı yaklaşımlarda ve söylemlerde bulunduğu, bireysel hak ve özgürlüklere karşı saygısızca ifadeler kullandığı, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden beyanlarda bulunduğu, partimiz hakkında "CHP kendini kapatmazsa ve yeniden kurulmazsa tarih olacak", "CHP lağımı patlıyor" şeklinde cümleler kullanarak yakışıksız ve düşmanca söylemlerinin olduğu bilinmektedir. Söz konusu şahıs, kişilerin siyasi düşüncelerini aşağılayan tarzıyla da halkımızın bir bölümünü rencide etmektedir.
bahis siteleri
Üstelik Erem Şentürk isimli kişinin çocuk eğitimi ve pedegoji ile ilgili herhangi bir araştırması, bilimsel bir makalesi, bilimsel bir altyapısı bulunmazken “evlat” ve “ebeveynlik” üzerine gerçekleştirilecek programa öğretmenlerin ve halkın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından davet edilmesi ve bu kişinin devlet kurumuna ait bir binada, devlet memurlarına hitap etmesi kabul edilemez. Bu konu ile ilgili olarak programın iptal edilmesi yönünde Mersin Valiliği’ne de başvuruda bulunduk.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanlığı olarak derhal bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini bildiriyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/02/chp-mersin-den-aciklama-769.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/02/chp-mersin-den-aciklama-769.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/02/chp-mersin-den-aciklama-769-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/02/chp-mersin-den-aciklama-769.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/chp-mersin-den-aciklama/5680/</link>
			<pubDate>Fri, 14 Feb 2025 17:21:56 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Başarır 2. bölgeye çıkarma yaptı]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır Aydıncık, Bozyazı ve Anamur ilçelerini ziyaret etti. ]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır Aydıncık, Bozyazı ve Anamur ilçelerini ziyaret etti. 

Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, 3 ilçede de Başarır'a eşlik etti.

Sabah saatlerinde Aydıncık ilçesini ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Aydıncık Belediye Başkanı Özkan Kılıçarpa'nın vefat eden dedesi için düzenlenen cenaze törenine katıldı. Cenaze töreninin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Aydıncık İlçe Başkanlığını ziyaret eden Başarır parti yöneticileri ve partililerle bir araya geldi. 

Bozyazı ve Anamur ilçelerini de ziyaret eden Başarır, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanları, parti yöneticileri ve partililerle bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 4 gündür Mersin merkezde ilçeleri ve parti yöneticilerini ziyaret ettiğini ve vatandaşlarla buluştuğunu ifade eden Başarır; "4 gündür Mersin'de parti teşkilatlarımızı ziyaret ediyoruz, vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Vatandaşlarımızın tek bir gündemi var, oda geçim. İnsanlarımız ekonomik sıkıntılar altında eziliyor. Emeklilerimiz asgari ücretli vatandaşlarımız bunalmış durumda. 15 bin TL maaş alan emekli 20 bin TL kira ödemek zorunda. Asgari ücretli çalışanlarımız evlerini geçindiremiyor. Mezitli'de pazar ziyaretimizde kırık yumurtaların ucuz fiyata vatandaşa satıldığını gördüm. Bizim insanımıza kırık yumurtayı reva gören bu anlayışı kabul etmemiz mümkün değil. Emeklilerimizi, asgari ücretli çalışanlarımızı, gençlerimizi bu umutsuz durumdan kurtarmak için çok çalışmalıyız. 20 gündür evimize gitmiyoruz. Ülkenin içerisinde bulunduğu durumu ve bu durumdan kurtuluşun reçetesini sokak sokak gezerek vatandaşlarımıza anlatıyoruz. İnşallah en kısa sürede o sandık milletimizin önüne gelecek, milletimiz de bu iktidarı gönderecek. Biz buna inanıyoruz. Vatandaşlarımızı kötü koşullar altında ezilmekten kurtaracağız" dedi.
bahis siteleri
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ı Anamur'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, yerel seçimde gösterilen başarının genel seçimlerde de gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Siyasetin vatandaşın arasında yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Deniz; "Bugün Grup Başkanvekilimiz ve Mersin Milletvekilimiz Ali Mahir Başarır ile birlikte Aydıncık ve Bozyazı ilçelerimizde ziyaretler gerçekleştirdik. Değerli vekilimiz söylenmesi gereken herşeyi söyledi. Bir belediye başkanı olarak bende şunları eklemek istiyorum. 11 ay önce bir yerel seçim atlattık. Rakiplerimiz ittifakla seçime girerken biz ittifaksız seçime girdik ve tarihi bir oy farkıyla bu seçimi kazandık. Çünkü biz geçmiş 5 yılda mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev dolaştık ve vatandaşlarımıza kendimizi ve partimizi anlattık. Şimdi yine genel seçim için çalışacağız. Sokak sokak ev ev ziyaret ederek vatandaşlarımıza ulaşacağız ve yerel seçimde kazandığımız başarıyı genel seçime taşıyarak iktidar olacağız" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Anamur İlçe Başkanlığında gerçekleştirilen toplantının ardından Şehit Atanur Bal Pazaryeri'ni ziyaret eden heyet alışveriş yapan vatandaşlar ve esnaflarla bir araya geldi. Esnafların ve vatandaşların ilgisinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Başarır;" Belediye Başkanımız ve ilçe başkanlarımızla esnaflarımızı ve vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Hallerini hatıralarını sorduk ama bir dokunduk bin ah işittik. Esnafımız satış yapamamaktan, vatandaşımız ise pahalılıktan yakınıyor. İnsanlar meyve sebzeye bile erişmekte zorluk çekiyorlar. İnsanlarımızın siteminden anlıyoruz ki bu iktidarın değişim zamanı gelmiş, geçiyor. Vatandaşlarımız bize, biz vatandaşlarımıza  inanıyoruz. Sandık gelecek, bu iktidar gidecek" dedi.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ziyaretlerin ardından Antalya'ya hareket etti.

Başarır'ın Anamur ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz; "Bugün Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekilimiz Ali Mahir Başarır'ın katılımıyla Şehit Atanur Bal Pazaryeri'nde esnaflarımız ve vatandaşlarımızla bir araya geldik. Ayrıca Halk Kafe’de vatandaşlarımızla buluştuk. Anamur'a ayrı bir ilgi ve alaka gösteren değerli milletvekilimize teşekkür ediyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada vatandaşlarımızla buluşmaya devam edeceğiz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'a Anamur ziyareti boyunca Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Cumhuriyet Halk Partisi Anamur İlçe Başkanı Arif Çakırcı, Cumhuriyet Halk Partisi Bozyazı İlçe Başkanı Baykal Arıdeniz, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Elvan Tüfenk, parti yöneticileri, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve partililer eşlik etti.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/02/basarir-2-bolgeye-cikarma-yapti-9590.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/02/basarir-2-bolgeye-cikarma-yapti-9590.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/02/basarir-2-bolgeye-cikarma-yapti-9590-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/02/basarir-2-bolgeye-cikarma-yapti-9590.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/basarir-2-bolgeye-cikarma-yapti/5676/</link>
			<pubDate>Mon, 10 Feb 2025 20:18:06 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Başkan Seçer: Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışması gerçek gündemin önüne geçmemeli]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - Başkan Seçer, ‘CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?’ tartışmalarına dikkat çekerek, bu konunun ülkenin gerçek gündeminin önüne geçmemesi gerektiğinin altını çizdi. Seçer, “Cumhurbaşkanlığı süreci parti içerisinde komplikasyonlara sebep vermemeli. Bizi birbirimizden ayırmamalı. Buna azami özen göstermemiz lazım. Bu uyarıyı dikkatle, önemle ve altını çizerek yapıyorum” dedi.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen; ‘Gençliğin Politika Galerisi 2 Eğitimi’ programınakatıldı. Mersin’in 13 ilçesinden gençlerin katıldığı eğitim programında, gençlerin siyasi bilincini artırmayı ve örgütlenme süreçlerine dair bilgi edinmeleri amaçladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen programda partili gençlere hitap eden ve konuşmasına Türkiye’de hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun tüm gençlerin ciddi sorunlarla mücadele ettiği bir dönemden geçtiğini belirterek başlayan Başkan Seçer, Türkiye’de, bir üniversiteden mezun olmanın veya ailesinin maddi durumlarının iyi olmasının, o gencin mutlu bir birey olarak yaşamasına yeterli olmadığını söyledi. 
bahis siteleri
Başkan Seçer: “Dersimizi iyi çalıştığımız için 2024 yılında bütün duvarları yıktık”

Bazı anı ve mücadelelerini gençlerle paylaşan Seçer, siyasette önemli olanın kişiyi her zaman dinamik tutacak hedefleri olması gerekliğini olduğunu dile getirdi. 2019 yerel seçimlerinden 15 ay önce çalışmalara başlayarak Mersin’e hizmet etmek için yola çıktığını hatırlatan Seçer, “2019 yılında göreve geldiğimizde dersimizi iyi çalıştığımız için 2024 yılında artık bütün duvarları yıkarak, kapıları kırarak sağcısı, solcusu, liberali, Kürt milliyetçisi, Türk milliyetçisi, bütün siyasi geleneklere mensup, Mersin’de yaşayan hemşerilerimizin CHP’nin şerefli, onurlu altı okunun altına ‘Evet’ mührünü vurdurduk. Bu çalışmakla, insanları kucaklamakla olur” dedi. 

“Çalışan mutlaka kazanacaktır, biz de çalışarak kazanacağız”

Çalışmadan hiçbir başarının elde edilemeyeceğine dikkat çeken Seçer, “Çalışan mutlaka kazanacaktır, biz de çalışarak kazanacağız. Hepimiz iktidara susamışız değil mi? Ayaklarımız yere bassın ama bir şeyi de kaçırmamak lazım; CHP tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin siyasi tarihinde ilk kez CHP yerel yönetimlerde bu kadar etkili bir sonuç aldı. Etkili sonuç aldığıyla da yetinmedi bu kadar etkin belediye başkanları yarattı. Cumhuriyet Halk Partisi bunu başardı. Bu belediye başkanları, CHP kimliği ile halkın karşısına çıkıyor” diye konuştu. 

 “CHP büyük bir okuldur”

CHP’li Belediye Başkanlarının Türkiye’yi yönetmeye namzet insanlar olduklarına değinen Seçer, Türkiye’de demokrasinin, kurum ve kurallarıyla işlemediği için insanların özgürce siyaset yapamadığını ve düşüncelerini özgürce ifade edemediğini vurguladı. Seçer, “Kendinizi halka ifade edemezseniz, bir tarafta önünüzde bir engel görürseniz, sizin kabiliyetinizin sizin bilincinizin ortaya çıkması mümkün değildir” dedi. CHP’nin büyük bir okul olduğunu vurgulayan Seçer, “Kadrolarımız son derece birikimli, liyakatli. Bu ülkenin yönetim şansını elde ettiğimiz an göreceksiniz. Nasıl belediyelerde bunu gösterdiysek; Türkiye’yi yönetirken de, CHP’den çok değerli, her alanda yetkin, bu ülkeyi seven, insanlık adına çalışma duygusu taşıyan, vicdanı, insafı, adalet duygusu, millet, vatan sevgisi olan çok sayıda yöneticinin, bakanın olduğunu hep beraber göreceğiz” diye konuştu. 

“‘Türkiye’de demokrasi büyüsün, gelişsin’ diye biz cumhuriyeti kurduk”

Türkiye’de 2019 yılından sonra değişim olduğuna değinen Seçer, “Köylünün yolunu yapacaksınız, tarımcıya destek vereceksiniz, yaş almış yurttaşınızı sahipleneceksiniz, vizyon projeleri ortaya koyacaksınız, kentin altyapı, üst yapı sorunu çözeceksiniz. Her şeyden öte Mersin gibi bir metropolde yaşıyorsanız; sosyolojisi Türkiye sosyolojisi gibi ise kenti bir araya getireceksiniz. Küsleri barıştıracaksınız, herkesin yüzünü güldüreceksiniz” diyerek, kimsenin kendini öteki hissetmemesi için çalıştıklarını ifade etti. Hizmetlerini yaparken aynı zamanda CHP’li kimliğini de gururla her yerde söylediğini aktaran Seçer, “Biz Cumhuriyeti kuran partiyiz, Cumhuriyeti sadece CHP’ye üye olanlar için mi kurduk? Üye olmayanlar için, karşısında duranlar için, hatta hiç beğenmeyenler için, bizim için ağza gelinmeyecek sözleri söyleyenler için de kurduk. Bu ülkede demokrasinin kilometre taşlarını döşerken işte bizim gibi düşünmeyenler de konuşsun diye. ‘Türkiye’de demokrasi büyüsün, gelişsin’ diye biz cumhuriyeti kurduk. Bu nedenle herkesi kucaklayacağız. Ama partimizle de her zaman övünç duyacağız” dedi. 

“Mersin Büyükşehir’in vatandaş nezdinde memnuniyet oranı yüzde 75”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Mersin’e geldiğinde söylediği ‘Biz Türkiye’yi Mersin gibi yapacağız. Nasıl Mersin’i güldürdüysek Türkiye’yi de güldüreceğiz’ sözlerini hatırlatan Seçer, “İktidara giden yol, belediyelerin önünden geçiyor. Belediyeler varsa, belediyelerde başarı varsa iktidar var. Türkiye’de belediyelerimizden vatandaşın ortalama memnuniyet oranı yüzde 58. Ne mutlu ki; Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak yüzde 75 belediye memnuniyetiyle bu yüksek ortalamaya önemli katkı yapmışız. Demek ki vatandaş çalışanı, iyi hizmeti ve vatandaşa dokunmayı görüyor” diye konuştu. 

Seçer, yapılan kamuoyu araştırmalarında yapılacak bir genel seçimde Mersin’de CHP’ye verilecek oyun yüzde 30’lardan 40’lara çıktığını da belirterek, “Demek ki gittiğimiz yol doğru bir yol. Bunu daha da tahkim edeceğiz, daha da ısrarlı yapacağız. Yaptığımız iş, iletişim, çalışmamız, halkla ilişkilerimiz doğru. İnancımız, aşkımız, bilgimiz, enerjimiz ve birbirimize sevgimiz var. Başaramayacak hiçbir konu, aşamayacağımız hiçbir engel yok. Moralinizi yüksek tutun, benim sizlerden istediğim bu. Moral, başarmanın yarısıdır” sözlerine yer verdi. 

“Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışması gerçek gündemin önüne geçmemeli”

Konuşmasında CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı tartışmalarına dair değerlendirmelerde de bulunan Seçer, bu tartışmaların gerçek gündemin önüne geçmemesi gerektiğinin altını çizdi. CHP mensubu herkesin partide her yere aday olma hakkına sahip olduğunu ancak aday belirleme sürecinin çok dikkatli yürütülmesi gerektiğinin altını çizen Seçer, “Mutlaka tartışmalar olacak. Şu tuzağa düşmemek lazım, bunu önemle söylüyorum. Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışması gerçek gündemin önüne geçmemeli, gerçek gündemi örtmemeli. Buradan Cumhuriyeti Halk Partili bir belediye başkanı olarak sesleniyorum. Birçok seçim yaşamış, seçim kazanmış, seçimlerde görev almış bir başkan olarak başkanınız olarak sesleniyorum. Cumhurbaşkanlığı süreci parti içerisinde komplikasyonlara sebep vermemeli. Bizi birbirimizden ayırmamalı. Buna azami özen göstermemiz lazım. Mutlaka herkes bu partide her yere aday olma hakkına sahiptir. Ama bu yolda yürürken bu sürecin, Cumhurbaşkanlığı adayımızı belirleme sürecinin de çok dikkatli yürütülmesi gerektiğini söylüyorum. Bu uyarıyı dikkatle, önemle yapıyorum, altını çizerek yapıyorum. Zaten görüşlerimi Sayın Genel Başkanımızdan bu konuda görüşülmesi gereken tüm aktörlere kadar herkesle paylaşıyoruz. Kamuoyuyla paylaşacağımız görüşlerimiz vardır, buraya dikkatinizi çekmek isterim, paylaşmayacağımız görüşlerimiz vardır. Bunu neden yaparız? Partimizin selameti, partimizin menfaatine mi değil mi onu düşünerek bunu yaparız. Benim de kastetmek istediğim bu” dedi.

“Türkiye’de iki gündem var; biri yoksulluk ve hayat pahalılığı. İkincisi korku iklimi”

Türkiye’nin iki farklı gündemi olduğunu, bunlardan birisinin yoksulluk ve hayat pahalılığı diğerinin ise korku olduğunu kaydeden Seçer, “İnsanlar, ‘Hangi siyasiye, hangi belediye başkanımıza bir operasyon yapılacak’ endişesiyle yaşıyor. Türkiye’de iki gündem var; bir tanesi yoksulluk, hayat pahalılığı. İkincisi korku iklimi. Korku bulutu sarmış ülkenin üstüne. İnsanlar bu iki şeyden söz ediyor. Birebir oturduğunuz zaman hayat pahalığından, yoksulluktan, çocuklarının işsizliğinden, geçim sıkıntısından, ondan bahsediyor. Bir de paranoya oldu toplum, iki kişi konuşurken birbirine fısıltıyla konuşuyor. ‘Üçüncü bir şahıs duymasın, ne olur, ne olmaz, bizi de gözaltına alırlar. Uydurma sebeplerle gizli tanıklarla cezaevine gönderirler’. Türkiye’de yaşanan iki temel konu budur” diye konuştu. 

“Bize birlik beraberlik kazandıracak”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu iki temel konu üzerinde yoğunlaşması gerektiğini dile getiren ve gerçekleştirdiği Pazar ziyaretlerinin ana hedefinin bunlar olduğunu aktaran Seçer, “Halkın arasında olmak, onların günlük yaşama ilişkin dertlerini dinlemek, bizim gündemimiz bu. Onlara çözüm üretmek, onları dile getirmek. İktidara geldiğimizde somut siyasetimizi ortaya koymak. Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olacaksa bu şekilde olacak ve bunları yapıyoruz. Ne mutlu ki belediyelerimiz var. Ne mutlu ki birbirinden başarılı belediye başkanlarımız var, milletvekillerimiz var. Sayın Genel Başkanımızın elbette ki önderliğinde, çünkü gemiyi kaptan idare eder. Risk yönetimi ona aittir. Fırtına çıktı, boran oldu, deniz dingin, yönünü şeklini, yönetim şeklini partimizin Sayın Genel Başkanı belirleyecek. Biz de bu süreçte bu önemli netameli süreçte harfiyen parti disiplinini ön plana alarak bu süreci hep beraber götüreceğiz. Bizi birlik beraberlik kazandıracak, bunun vurgusunu bir kez daha yapmak istiyorum” ifadelerini kullandı. 

“Yolumuz bellidir. Mustafa Kemal’in yoludur”

Konuşmasının sonunda gençlere olan inancı ve umudunu yineleyen Seçer şunları kaydetti: 

“Ben umutluyum, ben sizlerden umutluyum. Sizlere güveniyorum ve inanıyorum. Herkes sizlere güveniyor, inanıyor. Tüm toplum, Atatürk’te gençlere inandı, güvendi. Sizlere güveniyoruz. İstikbalimiz sizlerde, geleceğimiz sizlersiniz. Sizleri çok seviyor ve önemsiyoruz. Sizlerin tırnağınıza taş değmemesi için dua ediyoruz. Sizlerin her zaman yanında oluyoruz. Sizler mutlu olun, ülkemizi ve milletimizi sevin, vatanımız ve milletimiz için çalışın ama genel anlamda insanlık için çalışalım. Bize yaraşan budur. Yolumuz bellidir. Mustafa Kemal’in yoludur. Azmimiz, isteğimiz tıpkı Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının Ulusal Kurtuluş mücadelesindeki azmidir, birliğidir, beraberliğidir. Aynı şekilde, aynı azimle, birlik beraberlik içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Yarınlar bizimdir, hepinizi seviyorum.”

Koral Ömür: “Tüm halkımıza, iktidardan umudunu kaybetmiş herkese borcumuz var. Bu borcu yerine getirmeliyiz.”

Mevcut iktidarın ekonomik beceriksizliklerini, liyakatsiz yönetimini ve Türkiye’yi getirdiği hali örtbas etmek için yaptığı uygulamaları en çok gençlerin hissettiğini söyleyen CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür ise ülkenin umudunun yine gençlerde olduğunu söyledi. Ömür, “Biz her şeye, korku iklimine ve umutsuzluğa kapılmamızı isteyenlere rağmen inatla ve ısrarla bu çalışmaları, bu birlikteliği, bu kaynaşmayı ve iktidara yürüyen parti gibi davranmayı devam ettirmeliyiz. Çünkü biz Türkiye’nin birinci partisiyiz. 31 Mart, 2024 seçimlerinde halkın bize verdiği mesaj şudur; ‘Umudumuz, sizdedir. İktidardan umudu kestik’ ve biz bu sorumluluğa göre davranmalıyız. Bizim gençlere, emeklilere, başta olmak üzere tüm halkımıza, iktidardan umudunu kaybetmiş herkese borcumuz var. Bu borcu yerine getirmeliyiz. Artık Türkiye’nin ihtiyacı olan Atatürk’ün partisi, CHP’yi iktidar yapmalı ve CHP’li bir Cumhurbaşkanını Çankaya Köşkü’ne çıkarmalıyız” diye konuştu.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/02/baskan-secer-cumhurbaskanligi-adayligi-tartismasi-gercek-gundemin-onune-gecmemeli-8112.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/02/baskan-secer-cumhurbaskanligi-adayligi-tartismasi-gercek-gundemin-onune-gecmemeli-8112.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/02/baskan-secer-cumhurbaskanligi-adayligi-tartismasi-gercek-gundemin-onune-gecmemeli-8112-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/02/baskan-secer-cumhurbaskanligi-adayligi-tartismasi-gercek-gundemin-onune-gecmemeli-8112.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/baskan-secer-cumhurbaskanligi-adayligi-tartismasi-gercek-gundemin-onune-gecmemeli/5671/</link>
			<pubDate>Mon, 03 Feb 2025 16:13:29 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[A Parti İlçe Başkanlığına M. Kemal Aslan atandı]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - Anahtar Parti (A Parti) Anamur İlçe Başkanlığına M. Kemal Aslan getirildi.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Yavuz Ağıralioğlu’nun kurucusu olduğu Anahtar Parti teşkilatlanma çalışmalarına hızla devam ediyor.

Anahtar Parti (A Parti) Anamur İlçe Başkanlığına M. Kemal Aslan getirildi.
bahis siteleri
Aslan, "Genel Başkanımız Sayın Yavuz Ağıralioğlu’nun oluru, Teşkilat Başkanımız Sayın Ayhan Erel’in tensipleri, İl Başkanımız Sayın Ahmet Gök’ün Teklifleri ile Anahtar Parti Anamur Kurucu İlçe Başkanlığına atanmış bulunmaktayım.

Bu süreçte şahsıma destekleri ile beni onurlandıran başkanlarıma ve büyüklerime sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Cenab-ı Allah beni Anamur’umuza ve aziz milletimize mahçup etmesin inşallah."
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/01/a-parti-ilce-baskanligina-m-kemal-aslan-atandi-6976.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/01/a-parti-ilce-baskanligina-m-kemal-aslan-atandi-6976.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/01/a-parti-ilce-baskanligina-m-kemal-aslan-atandi-6976-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/01/a-parti-ilce-baskanligina-m-kemal-aslan-atandi-6976.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/a-parti-ilce-baskanligina-m-kemal-aslan-atandi/5658/</link>
			<pubDate>Mon, 20 Jan 2025 14:40:16 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Vahap Seçer'i ziyaret etti]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti. Ziyarette, yerel yönetim çalışmaları ve bölgedeki projeler ele alındı. Gerçekleşen görüşmede Başkan Seçer, belediye olarak sosyal, ekonomik ve altyapı alanlarında yaptıkları yatırımlarla Mersin’i daha yaşanabilir bir kent haline getirme hedefinde olduklarını vurguladı. Başkan Seçer, Genel Başkan Özel’e nazik ziyareti için teşekkür ederken, Özel de Seçer’i Mersin halkı için yaptığı özverili çalışmalardan dolayı tebrik etti. Ziyarette Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, genel merkez yöneticileri, il ve bölge milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve partililer yer aldı.

Başkan Seçer: “Sayın Genel Başkanımızın burada olması ve Mersin’e dair değerlendirmeler yapması son derece önemli”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i Mersin’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Seçer, “Önceki 5 yıllık sürecimizde Mersinlilere nasıl hizmet yaptıysak sizlerin desteğiyle hep beraber hizmetlerimizi artırarak devam ettireceğiz. Sayın Genel Başkanımızın; Türkiye’nin izdüşümü Mersin’de olması; uzun yıllardır politik deneyimi ve önceki görevlerinden dolayı konulara hâkimiyeti ve Türkiye’nin her noktasındaki konuları yakından bilmesi bizim için çok önemli bir avantaj. Çünkü Mersin, Türkiye’nin sorunlarını da içinde barındıran bir kent. Sayın Genel Başkanımızın burada olması, Mersin’e dair değerlendirmeler yapması ve burada Mersin halkıyla buluşması bizim için son derece önemli” dedi.

“Mersin; çağdaş, herkesi kucaklayan ve adaleti savunan insanların kenti”

Mersin’in, siyasetin etkin yürütüldüğü bir kent olduğunu vurgulayan Seçer, “Mersin, partimizin dünya görüşü açısından son derece etkin olduğu bir bölge. Mersin; Mustafa Kemal’in kenti, çağdaş insanların, adaleti, birliği, beraberliği savunan, herkesi kucaklayan, kimseyi ayırt etmeyen insanların kardeşçe yaşadığı bir kent. Sizleri, bu güzel ve müstesna kentte ağırlamaktan çok mutluyuz” diye konuştu.

Genel Başkan Özel: “Türkiye’de rekor kırarak kazandınız, Mersin İttifakı’nı hayata geçirdiniz”

Başkan Seçer’i ziyaret ettiği için büyük bir memnuniyet duyduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel,“Türkiye’de rekor kırarak Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni kazandınız. Her 2 kişiden 1’inin oyunu almak belediyecilikte mucizevi bir işken, siz yüzde 60 sınırında oy aldınız. Bunu bir ittifakla yapmadınız, bir partinin adayı olarak yaptınız. Ama fiilen büyük bir ittifakı, ‘Mersin İttifakı’nı hayata geçirdiniz. Mersin’deki tüm siyasi görüşlerden, tüm sosyolojilerden seçmenlerin büyük bir desteğiyle bu göreve yeniden seçildiniz” sözlerine yer verdi. Yerel seçimlerde Mersin için kimi aday gösterecekleri konusunda hiç tereddüt etmediklerini kaydeden Özel, “Çünkü Mersin kimi seçeceğine çoktan karar vermişti. ‘Geçtiğimiz 5 yıl parti Mersin’de nereden, nereye geldi?’ dersek; Milliyetçi Hareket Partili bir Büyükşehir Belediyesi’nin bulunduğu noktadan CHP’li bir belediye başkanının Türkiye rekoruna koştuğu bir noktaya geldi. Hiçbir başarı tesadüfi değildir, hiçbir başarının arkası boş değildir” diyerek, CHP’nin Mersin’de uyumlu ve azimli çalışmaları sonucu bu başarıların geldiğini söyledi.

“Gerçekten Türkiye’ye örnek olacak bir halk Mersin’de yaşıyor”

Özel, Mersin ziyareti öncesinde çalışma arkadaşlarından; ‘Mersin Büyükşehir Belediyesi bu süreçte ne yaptı?’ diye bir liste çıkarmalarını istediğinden ve yapılmamış hiçbir çalışmanın bırakılmadığını gördüğünden söz ederek, Mersin Büyükşehir’in 6 Şubat depreminden sonra yaklaşık 450 bin depremzedeyi kentte misafir edip onlara barınma olanağı sağladığından bahsetti. Büyükşehir’in, deprem sürecinin ardından vatandaşlara öncelikle manevi, daha sonrasında da maddi olarak sahip çıkıldığından söz eden Özel, bu süreçte Mersin’in merkezi hükümetten 1 lira ek kaynak alamadığını da vurguladı. Özel, “Düşman belediyesi olsa, sınırınızda çatıştığınız, savaş halinde olduğunuz bir ülkenin belediyesi olsa böyle büyük bir yıkımdan sonra 450 bin depremzedeye bakıyorsa dersiniz ki; ‘Bu kaynağı da bu depremzedeler için ben size verdim.’ Asla bunu yapmadılar, daha beterini yaptılar. Mersin Büyükşehir Belediyesi dünyadaki çeşitli kuruluşlardan depremzedeler için kaynak buldu. Bir imza atıp, bu kaynağı serbest bırakıp kullanılmasına da izin vermediler” dedi.

CHP belediyeciliğinin, bütün kısıtlamalara, engellemelere ve zorluklara rağmen insan odaklı bir belediyecilik yaptığını kaydeden Özel,“Gerçekten Türkiye’ye örnek olacak bir halk Mersin’de yaşıyor. Gördüler bunu ve takdir ettiler. Mersinliler, Türkiye rekoru kırılacak bir seçim sonucuna imza attılar” dedi. Bundan sonraki hedeflerinin; genel seçimlerde Mersin’de CHP’yi açık ara farkla birinci parti yapmak ve Meclis’teki milletvekili sayısını da 2 katına çıkarmak olduğunu kaydeden Özel, “Bunu başaracağımıza da inanıyoruz. CHP için bugün anketler de Mersin’deki durumumuzu çok olumlu gösteriyor. Bundan sonra da Cumhuriyet’in ikinci yüzyılının ilk yerel seçimlerindeki rekorunu, ilk genel seçimlerde de Mersin’den bekliyoruz” diyerek ziyaretlerinde kendisine eşlik eden partili yol arkadaşlarına teşekkür etti. Genel Başkan Özel, Başkan Seçer’e, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren kardeşi Uğurcan Seçer için de başsağlığı dileklerinde bulundu. Görüşme, günün anısına hediye takdimi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Başkan Seçer ve CHP Genel Başkanı Özel İl Örgütünü de ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Seçer’i makamında ziyaret etmeden önce Seçer ile beraber, CHP Mersin İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, il yönetimi ve parti yöneticileri tarafından karşılanan Başkan Seçer ve Genel Başkan Özel, partililerle bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/01/chp-genel-baskani-ozgur-ozel-vahap-secer-i-ziyaret-etti-7171.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/01/chp-genel-baskani-ozgur-ozel-vahap-secer-i-ziyaret-etti-7171.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/01/chp-genel-baskani-ozgur-ozel-vahap-secer-i-ziyaret-etti-7171-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2025/01/chp-genel-baskani-ozgur-ozel-vahap-secer-i-ziyaret-etti-7171.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/chp-genel-baskani-ozgur-ozel-vahap-secer-i-ziyaret-etti/5648/</link>
			<pubDate>Thu, 09 Jan 2025 16:35:38 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Anahtar Parti Genel Merkez'den Tuğrul'a yeni görev]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - Ziraat Mühendisi Alper Tahir Tuğrul, Anahtar Parti Tarım Politikaları Başkanlığında Komite üyeliğine görevlendirildi.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Ziraat Mühendisi Alper Tahir Tuğrul, Anahtar Parti Tarım Politikaları Başkanlığında Komite üyeliğine görevlendirildi.

Anahtar Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tarım Politikaları Başkanı Hasan Hüseyin Demiröz imzasıyla yapılan atamada Tuğrul’a partiye yapacağı katkılar için teşekkür edildi.

"Yola ikna edilmişlerle değil, inanmışlarla çıkılır"

Tuğrul, görevini yerine getirmek için tüm gayretiyle çalışacağını ifade ederek, "Mersin ilimizde ve Türkiye genelinde il ve ilçelerde teşkilatlanma faaliyetleri hızla devam etmektedir. Yola ikna edilmişlerle değil, inanmışlarla çıkılır." dedi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2024/12/anahtar-parti-genel-merkez-den-tugrul-a-yeni-gorev-810.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2024/12/anahtar-parti-genel-merkez-den-tugrul-a-yeni-gorev-810.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2024/12/anahtar-parti-genel-merkez-den-tugrul-a-yeni-gorev-810-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2024/12/anahtar-parti-genel-merkez-den-tugrul-a-yeni-gorev-810.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/anahtar-parti-genel-merkez-den-tugrul-a-yeni-gorev/5588/</link>
			<pubDate>Fri, 06 Dec 2024 15:18:17 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Başkan Seçer, CHP İl Danışma Kuruluna katıldı]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘İl Danışma Kurulu’na katıldı. Seçer, “Hükümet yoksa, iktidar boş alanlar bırakıyorsa; CHP’li belediyeler var. Pandemide, depremde, selde, fırtınada, yangında, ekonomik kriz yaşanıyor, yoksulluk, yokluk var; bunlarla mücadelede ve vatandaşın yanında her zaman CHP’li belediyeler var” dedi.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘İl Danışma Kurulu’na katıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen İl Danışma Kurulu’na; CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, ilçe belediye başkanları, geçmiş dönem milletvekilleri ve il başkanları, CHP Geçmiş Dönem Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, il yönetimi, Meclis üyeleri, kurultay delegeleri ve İl Disiplin Kurulu katılım sağladı. 

Başkan Seçer: “Doğru söz yerinde ve zamanında söylendiği zaman bir değer olur”

Danışma Kurulu toplantılarının yapılmasının, parti içi demokrasi açısından son derece değerli olduğuna dikkat çeken Seçer, partide seçilmiş olarak görev yapan herkesin telkinlerini, önerilerini ve eleştirilerini sunacağı bu tür toplantıların çok önemli olduğuna değinerek “Çok seslilik daima yarar getirir. Doğru söz yerinde ve zamanında söylendiği zaman bir değer olur, bir ağırlığı olur. Bu toplantı da parti için politikalar açısından, dünümüz, bugünümüz ve geleceğimiz açısından söylenebilecek sözlerin doğru bir yeri ve zeminidir” dedi. Mersin’in ‘Küçük Türkiye’ olduğunu her zaman dile getirdiğini söyleyen Seçer, “Demografisine, stratejik konumuna, Türkiye’de ekonomik hacmine, sosyolojisine, yaşanan olaylara baktığımız zaman haklıyız. Türkiye’de ekonomik sorun, gelir dağılımında adaletsizlik yaşanıyorsa burada da yaşanıyor. Doğu Akdeniz ısınır, Kafkaslar soğur, Ortadoğu’da çatışma olur, Türkiye’de siyasi gerginlik olur, bunların hepsinden Mersin etkilenir” ifadelerine yer verdi. 

“Hükümet yoksa, iktidar boş alanlar bırakıyorsa; CHP’li belediyeler var”

Türkiye’ye bir Cumhurbaşkanı seçtirebilmek için her kesimden oy alınması gerektiğini ve bunun için de CHP tabanının itici güç olması gerektiğini söyleyen Seçer, “2024 seçimlerinde ortaya çıkan başarı hikayesinin lokomotifi, 2019-2024 yılları arasında yapılan CHP’li belediyecilik anlayışı olmuştur. Hükümet yoksa, iktidar boş alanlar bırakıyorsa; CHP’li belediyeler var. Pandemide, depremde, selde, fırtınada, yangında CHP’li belediyeler var. Ekonomik kriz yaşanıyor, yoksulluk, yokluk var; CHP’li belediyeler var. Hasta var, hastaya bakan yok; CHP’li belediyeler var” şeklinde konuştu. 

“Formül belli; ‘Çalışmak ve halka gitmek’”

Bu kapsamda yapılması gerekeni söyleyen Seçer, “Şimdi çok çalışmak ve çok iş yapmak zamanı. İktidarı getirecek olan halka dokunmak ve halka gitmektir. Formül belli; ‘Çalışmak, halka gitmek ve halkın hanesine girmek’” diyerek, iktidara gidecek yolun her partilinin halka dokunmasıyla olacağını vurguladı. 

“ ‘Vahap Seçer Belediyeciliği’ değil, ‘CHP Belediyeciliği’ genel seçimlerde sizi iktidara getir”

En iyi belediyeciliği yapmaya devam edeceklerinin altını çizen Seçer; ‘Vahap Seçer Belediyeciliği’ kavramının değil, ‘CHP Belediyeciliği’ kavramının genel seçimlerde kendilerini iktidara getireceğinden bahsederek, “ ‘CHP Belediyeciliği’ anlayışını vatandaşa anlatırsak; onlar da seçimlerde; ‘Ben bu partinin belediyecilik anlayışından çok yararlandım. Doğal olarak da vicdanen bu seçimlerde CHP’yi desteklemem gerekir.’ der” diye belirtti.

Seçer’den kayyım tepkisi: “Millet iradesi ve demokrasi gasp ediliyor”

Son günlerde birçok belediyeye kayyım atanmasına ilişkin konuşan Seçer, kayyım atamalarının hukuki bir dayanağı olmadığına ve alınan kararların siyasi olduğuna dikkat çekti. Yapılan her toplantıda ve konuşmasında sık sık bunu dile getirdiğini söyleyen Seçer, bu konuyu Türkiye’nin gündeminde tutmak ve kamuoyunda dikkatleri bu mesele üzerinde yoğunlaştırmak gerektiğini vurgulayarak, “Millet iradesi ve demokrasi gasp ediliyor. Türkiye’yi ayağa kaldırmak ve bunun karşısında durmak lazım. Bizim duracağımız yer belli. Ben partimin de bu noktada olduğunu memnuniyetle görüyorum. Türkiye’nin de duyacağı şekilde bu konuyu itiraz etmeye devam etmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi. 

“Parti içi dayanışma, iktidara çok daha emin adımlarla yürümemizi sağlayacak”

Parti içi dayanışmayı önemli bulduğunu dile getiren Seçer, “Parti içi dayanışma; birlik ve beraberlik görüntüsünü ve yaptığımız doğru işleri pekiştirecek, güçlendirecek, iktidara çok daha emin adımlarla yürümemizi sağlayacaktır. Parti içinde her birimiz bir diğerimizi anlamak zorundayız” diye konuştu. Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusuna değinen Seçer, adaylık konusunu konuşmanın henüz erken olduğunu söyleyerek, “Yeri ve zamanı gelir, seçim yaklaşır; erken veya zamanında seçim olursa CHP’nin şu andaki mevzuatı gereğince yapacağı milletvekili grubunun vereceği kararlar Cumhurbaşkanı adayını belirleyecektir. Partimizin belirleyeceği aday hepimizin adayıdır. Ama bu tartışmaları erken başlatıp, partiyi birden fazla parçalara ayırmak bizi zayıflatır” ifadelerini kullandı. 

Bu süreçte ortak strateji ve söylemlerin oluşturulması için 414 CHP’li belediyenin ortak bir çalışma sistemi oluşturması gerektiğinin de altını çizen Seçer, “Bazı belediye projeleri vardır İstanbul için mükemmeldir ama Mersin için hiç uygun değildir ya da Mersin için uygun olan bir proje İstanbul için uygun olmayabilir. Daha derli toplu, anlaşılabilir, toplumu etkileyecek söylemler ve projelerle iyi bir belediyecilik nasıl yapılır diye çalışmasını yapıp belediye başkanlarına sunan bir parti görünümünde olmamız lazım” sözlerine yer verdi. 

“Partimiz, güçlü bir partidir”

Birlik ve beraberlik içerisinde aşılamayacak hiçbir konu olmadığını dile getiren Seçer, yerel seçimlerde Mersin’de kazanılan başarıda bu anlayışın çok önemli bir payı olduğunu vurguladı. Seçer, “Partimiz güçlü bir partidir. Önderimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’tür. Birikimimize ve şevkimize inanıyoruz. Yol arkadaşlarımızı seviyoruz. Hep beraber başarılı olacağız. Yolumuz açık olsun” diyerek sözlerini sonlandırdı. 

Yücel: “Bu dönem Mersin’de bir başarı hikâyesi yazdık”

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP’li belediyelerin her türlü engellemeye karşı halkın sorunlarına çözüm üretmeye, sosyal politikalarla halka hizmet etmeye devam ettiğini belirterek, kayyım eleştirisinde bulundu. Yücel, siyasi partilerden ve siyasi görüşten bağımsız olarak demokrasiye inanan ve demokrasiyi sahiplenen herkesin bu uygulamanın karşısında durması gerektiğinden söz ederek, “Kayyım uygulamaları AK Parti’nin seçimlerde sandıkla kazanamadığı belediyelere çökme projesinin bir örneğidir. O yüzden kayyım atanan belediyelerde yapılan her işlemin, halkın harcanan her kuruşunun CHP olarak takipçisi olacağız. Belediyelerimizin, belediye başkanlarımızın halka hizmet etmelerini, sorunlara çözüm, dertlere derman olmalarını engelleyemeyecekler” dedi.

Yücel, Başkan Seçer’in yönetiminde kentin hizmet dolu bir dönem geçirdiğini ifade ederek, “Mersin’de bir başarı hikâyesi yazdık. Vahap Başkanım çok başarılı bir dönem geçirdi. Bu dönem rekor oyla ikinci kez seçildi. Geçen dönem 3 olan ilçe belediye sayımızı Mersin’de 7’ye çıkardık. Ben inanıyorum ki önümüzdeki dönem hepsini alarak tüm belediyeleri ve ilçeleri CHP’nin yönettiği bir Mersin’de daha mutlu, huzurlu, demokratik ve çağdaş bir yönetim ile Mersinli hemşehrilerimiz tanışacak” diye konuştu.

Ömür: “Partimizin iktidar yürüyüşüne; Türkiye modeli olan Mersin’den başlayarak katkı sunacağız”

CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür ise özellikle son yıllarda mevcut iktidar politikaları yüzünden halkın derin yoksulluk, adaletsizlik ve çaresizliği en yoğun şekilde hissettiğini ve bu yönetim anlayışının başta ekonomi ve adalet olmak üzere her alanda ülkeyi çöküşün eşiğine kadar getirdiğini söyledi. Sosyal demokrat ve halkçı anlayışla birlikte adalet ve hukukun üstünlüğünü yeniden sağlama misyonun CHP’de olduğunu kaydeden Ömür, “Bizler topluma umut olacağız ve iktidarımızda ülkeyi nasıl yöneteceğimizi bundan sonraki süreçte herkese anlatacağız. Biz de partimizin bu iktidar yürüyüşüne; Mersin’den, ülkenin her yerinden, her renginden demografik yapısıyla, coğrafi çeşitliliğiyle, sanayi, tarım ve ticaretin birlikte etkin bir şekilde sürdüğü her alanda bir Türkiye modeli olan Mersin’den bugünden başlayarak katkı sunacağız” dedi. Ömür, Başkan Vahap Seçer’in 31 Mart’ta rekor kırarak elde etmiş olduğu başarı örneğini ülkenin dört bir yanına taşıyacaklarını dile getirdi. 

Program, katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2024/12/baskan-secer-chp-il-danisma-kurulu-na-katildi-1701.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2024/12/baskan-secer-chp-il-danisma-kurulu-na-katildi-1701.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2024/12/baskan-secer-chp-il-danisma-kurulu-na-katildi-1701-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2024/12/baskan-secer-chp-il-danisma-kurulu-na-katildi-1701.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/baskan-secer-chp-il-danisma-kurulu-na-katildi/5586/</link>
			<pubDate>Fri, 06 Dec 2024 13:51:31 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı'na Yunus Emre Aslan atandı]]></title>
			<description><![CDATA[ANAMUR GAZETESİ / Musa Suğan - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Anamur İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı’na Yunus Emre Aslan atandı.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Anamur İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı’na Yunus Emre Aslan atandı.

AK Parti Genel Merkezi tarafından yapılan atamada Anamur İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı’na Yunus Emre Aslan getirildi. Göreve getirilmesinin ardından açıklamada bulunan Aslan, "Küçük yaşlardan bu yana içerisinde koşturduğumuz, samimiyetle, fedakarlıkla ve ilk günkü duygularımızla yol katettiğimiz, lise çağından bu yana görev ayırt etmeden çalıştığımız AK Parti’mizin Anamur İlçe Gençlik Kolları Başkanlığına bugün itibariyle atanmış bulunmaktayım.

Büyük davalar, büyük gayret ve fedakarlık ister bilinciyle gençlik kolları yolculuğumuza yine ve yeniden ‘bismillah’ diyoruz. Biz gençlerimizi anlamak, onların duygularına ve hislerine rehber olmak zorundayız. Omuzlarımıza binen bu sorumluluğun farkındalığıyla, bu davanın en büyük ve en kıymetli yatırımı olan genç kardeşlerimizle beraber geleceğimizi inşa ve ihya etme gayretinde olacağız.

Bu vesileyle AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanımız Sayın Eyyüp Kadir İnan’a, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyemiz ve Bölge Koordinatörümüz Osman Nuri Anbarkaya’ya, AK Parti Mersin İl Başkanımız Sayın Adem Aldemir’e, İl Gençlik Kolları Başkanımız Sayın Emre Yılmaz’a ve Anamur İlçe Başkanımız Sayın Burak Bulut’a teşekkür ediyorum.

Çıkmış olduğumuz bu yolda; Rabbimiz bizleri utandırmasın, yâr ve yardımcımız olsun, ayaklarımızı istikameti üzerine sabit kılsın. Dualarınızı bekliyor, muhabbet ve hürmetlerimi sunuyorum."

Aslan, AK Parti’nin birçok kademesinde görev almıştı.
 
Yunus Emre Aslan kimdir?

19 Mart 1996 tarihinden İstanbul’da dünyaya geldi.
Memleketi Anamur.
Eğitim ve öğretim hayatına Anamur’da başladı.
Anamur Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunu.
Üniversite Eğitimi;
Selçuk Üniversitesi, İletişim Fakültesi
Anadolu Üniversitesi, İlahiyat
AK Parti’de ki Görevler;
Anamur Akliselim Kurucu Başkanlığı,
Gençlik Kolları Teşkilat Başkanlığı,
Vakıf (STK) Görevleri;
Türkiye Gençlik Vakfı-TÜGVA Anamur İlçe Temsilciliği
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2024/12/ak-parti-genclik-kollari-baskanligi-na-yunus-emre-aslan-atandi-8490.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2024/12/ak-parti-genclik-kollari-baskanligi-na-yunus-emre-aslan-atandi-8490.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2024/12/ak-parti-genclik-kollari-baskanligi-na-yunus-emre-aslan-atandi-8490-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.anamurgazetesi.com/images/haberler/2024/12/ak-parti-genclik-kollari-baskanligi-na-yunus-emre-aslan-atandi-8490.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.anamurgazetesi.com/ak-parti-genclik-kollari-baskanligi-na-yunus-emre-aslan-atandi/5585/</link>
			<pubDate>Wed, 04 Dec 2024 14:58:56 +0300</pubDate>
			</item></channel>
</rss>